FC Emmen G1 maakt debuut in G-voetbalcompetitie voor senioren

Na een half jaar lang trainen, maakte FC Emmen G1 eindelijk zijn debuut in de G-voetbalcompetitie in Noord-Nederland. Aanvankelijk stond de eerste competitiewedstrijd gepland op 11 maart, maar toen gooide hevige sneeuwval nog roet in het eten. Afgelopen zaterdag, 18 maart, trapte het senioren G-team voor de eerste keer af in Meppel tegen Alcides G1.

Om 10.00 uur verzamelden onze G-spelers bij stadion De Oude Meerdijk om te vertrekken richting Meppel. Voor elke uitwedstrijd beschikt het G-team over twee busjes die beschikbaar gesteld worden door Century Autogroep. Eenmaal aangekomen bij Alcides kleedden de spelers zich snel om, om vervolgens een goede warming-up te doen onder leiding van trainer Jan Dijkgraaf.

In de eerste helft was Alcides de bovenliggende partij. FC Emmen kon de bal voorin moeilijk vasthouden, waardoor de thuisploeg veel druk uitoefende op het doel van de Emmenaren. Dankzij een sterk keepende Julian Castaign lukte het Alcides maar niet om te scoren. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg ons G-team ook een aantal kansen, maar helaas werd geen van deze kansen tot doelpunt gepromoveerd – totdat Alcides moeite had om de bal uit eigen doelgebied te werken en Leon Brockman met een harde en zuivere inzet de doelman van de thuisploeg wist te verschalken. Zo stond FC Emmen G1 op een 0-1 voorsprong! Onze G-voetballers wisten de voorsprong tot het rustsignaal vast te houden en gingen dus met een voorsprong aan de thee.

Vlak na rust was het meteen Alcides dat ten aanval trok. Na een aantal goede kansen viel, misschien wel verdiend, de gelijkmaker. Na de gelijkmaker ontstond er een open wedstrijd. Alcides had het meeste balbezit, maar FC Emmen wist er op de counter een aantal keer gevaarlijk uit te komen. Helaas wisten Bart Blonk en Ruben Hartong het doel niet te vinden. Alcides ondernam steeds meer doelpogingen en dat resulteerde dan ook in de 2-1. Het lukte FC Emmen maar niet om nog tot een goede kans te komen en toen vlak voor tijd de 3-1 viel, was het verzet gebroken. Helaas geen drie punten in het allereerste competitieduel voor de senioren van FC Emmen G1.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Dan komt ONR G1 uit Roden op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van vv Emmen. De aftrap is om 13.00 uur.