Terug naar overzicht Terug

FC Emmen G-voetballers trappen het seizoen af op het Freddie Pranger Memorial


Met ingang van het huidige seizoen beschikt FC Emmen niet over één G-voetbalteam, maar heeft het nu ook een tweede team! Afgelopen donderdag betraden beide teams weer voor het eerst het veld in De Oude Meerdijk na de zomerstop.


Eerste training
Op de eerste training na de zomerstop zagen we veel nieuwe gezichten onder de G-voetballers. Naast het team dat uitkomt in de Bijzondere Eredivisie, traint er nu ook een seniorenteam namens FC Emmen. Helaas komen zij nog niet uit in een competitie, maar hopelijk komt daar vanaf januari verandering in. Onder leiding van de trainers Gert Willems, Jan Dijkgraaf en Jaap Huizing werd een fanatiek getraind. Tijdens deze training werden onze G-voetballers helemaal klaargestoomd voor het Freddie Pranger Memorial toernooi.

Toernooi voor het seniorenteam
Met nog maar één training achter de rug was het voor het seniorenteam afgelopen zaterdag al tijd voor het eerste toernooi van het seizoen. Op de velden van vv SJS in Stadskanaal nam het team, onder leiding van Jan Dijkgraaf, deel aan het Freddie Pranger Memorial.

Het toernooi begon met twee wedstrijden tegen internationale teams. Tijdens de eerste wedstrijd namen onze G-voetballers het op tegen Lebenshilfe Leer uit Duitsland. Helaas wisten beide teams geen doelpunten te maken en dus bleef de brilstand op het scorebord staan. De tweede tegenstander was Club Brugge uit België. Ook deze wedstrijd eindige in 0-0 en dus had de ploeg twee punten verzameld na twee duels.

De derde wedstrijd was tegen het Noord-Hollandse De Zouaven. Het duurde lang voordat we een doelpunt konden noteren. Halverwege de wedstrijd was het Bart Blonk die het eerste doelpunt wist te noteren. 1-0! FC Emmen bleef daarna goed voetballen en daardoor kon Bart vlak voor tijd zijn tweede van de wedstrijd scoren. Zo wist FC Emmen dik verdiend met 2-0 te winnen!

Na het behalen van de eerste overwinning was FC Emmen erop gebrand om tegen Rigtersbleek wederom met drie punten van het veld te stappen. Al snel bleek dat FC Emmen de betere ploeg was. Het eerste doelpunt viel al snel en wie anders dan Bart zette de ploeg op voorsprong. Naast een aantal mooie aanvallen bleek ook dat de verdediging van FC Emmen als een huis stond. Ze waren immers nog niet gepasseerd dit toernooi. De wedstrijd tegen Rigtersbleek werd uiteindelijk eenvoudig gewonnen. Bart scoorde nogmaals en wist daarmee zijn vierde doelpunt van het toernooi te scoren. Het slotakkoord was voor de sterk spelende Khalid Boughaleb, die na een fraaie solo de bal knap in de benedenhoek schoot.

De vijfde wedstrijd was tegen het welbekende vv Drenthina. FC Emmen was op zijn hoede, want tegenstander Drenthina had namelijk alle wedstrijden nog gewonnen. Al snel bleek dat Drenthina het betere van het spel had. Zij creëerden een aantal goede kansen, maar mede dankzij goed keeperswerk van Julian Castaign lukte het Drenthina niet om te scoren. Helaas lukte het FC Emmen ook niet om de keeper van de tegenstander te passeren en zo eindigde de wedstrijd zoals deze begon: 0-0.

De laatste wedstrijd van de dag was tegen vv Gorecht. Ondanks dat er goed gespeeld werd, was vanaf de kant te zien dat de vermoeidheid toe begon te slaan. Het lukte FC Emmen dan ook niet om een aantal kansen tot een doelpunt te promoveren. Helaas scoorde Gorecht nog wel één keer waardoor de wedstrijd met 1-0 verloren ging. Desondanks hebben onze G-voetballers het fantastisch gedaan en sloten zij de dag af met een keurige derde plek!