Terug naar overzicht Terug

G-voetballers schitteren in de Johan Cruijff ArenA


Op zondag 22 mei stond voor het eerst een speelronde van de Bijzondere Eredivisie in de Johan Cruijff ArenA op het programma. Net zoals de eerste elftalspelers van Dick Lukkien vertrokken de G-voetballers, onder leiding van trainers Gert Willems en Jan Dijkgraaf, met de echte FC Emmen-spelersbus naar Amsterdam. Het beloofde een spannende dag te worden. Niet alleen werd er gespeeld tegen Ajax en ADO Den Haag, het strijdtoneel van deze dag was ook nog eens in een enorm voetbalstadion!


Rond 12.30 uur arriveerde de FC Emmen-spelersbus bij de Johan Cruijff Arena en het was snel duidelijk dat de spelers onder de indruk waren. Met grote ogen en open monden werd er naar de ArenA gekeken en was het voor zowel de spelers als iedereen die betrokken is een unieke beleving. Eenmaal aangekomen in de kleedkamer kleedde iedereen zich snel om, want onze spelers konden niet wachten om het veld te betreden!

Net zoals de echte profvoetballers kwamen de teams één voor één het veld op vanuit de catacombe. Onder luid gejuich van de meegereisde ouders en begeleiders werden de teams welkom geheten! De laatste tactieken werden doorgesproken en vervolgens was het tijd om de eerste wedstrijd te spelen.

Ajax
Waar de meeste teams weleens met de staart tussen de benen in de Johan Cruijff ArenA spelen, gold dit absoluut niet voor FC Emmen. Onze G-voetballers schoten uit de startblokken tegen Ajax en dankzij goed samenspel stond er al snel een comfortabele 3-0 voorsprong op het scorebord. FC Emmen bleef goed voetballen en kon de score gemakkelijk uitbreiden. Na het laatste fluitsignaal gaf het scorebord een 7-0 (!) overwinning aan voor de Emmenaren. De eerste wedstrijd was gewonnen!

ADO Den Haag
De tweede en laatste wedstrijd van de dag was tegen ADO Den Haag. Gesterkt door de meegereisde ouders begon FC Emmen wederom sterk aan de wedstrijd. De score liep snel op en al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat ploeg van Gert Willems en Jan Dijkgraaf veel te sterk waren voor ADO. In een leuke wedstrijd stapten de Emmenaren met een ruime 7-1 van het veld en zo werd ook de tweede wedstrijd winnend afgesloten! De spelers waren de hele dag enthousiast, speelden met passie en strijd en zoals altijd trots om het shirt van FC Emmen te dragen.

De dag werd afgesloten met een penaltyserie tegen de ploeg uit Den Haag. Vervolgens ontvingen alle deelnemende teams een beker voor hun deelname, want meedoen is belangrijker dan winnen! Op de terugweg kregen de spelers een traktatie van de meegereisde ouders en onder het genot van deze heerlijke hapjes werd er nog uitgebreid teruggeblikt op deze dag tot de bus weer arriveerde op De Oude Meerdijk.

Op vrijdag 27 mei wordt het seizoen van de Bijzondere Eredivisie afgesloten bij FC Groningen. Dan staan er wederom twee wedstrijden op het programma; tegen FC Groningen en Go Ahead Eagles.

Foto’s door Erik Spiekman.