Terug naar overzicht Terug

FC Emmen en BV Veendam hebben punten hard nodig


FC Emmen en BV Veendam hebben nog geen overwinningen kunnen boeken. De Veendammers hebben wel een keertje gelijk gespeeld en zouden dus eigenlijk een punt meer hebben dan het nog puntloze FC Emmen maar volgens de ranglijst staat de ploeg van trainer Joop Gall op min 3. Dat kan dus dit seizoen in de wonderlijke voetbalwereld waar spelers worden bestraft voor foutjes gemaakt op de burelen. Hoe het ook zij: FC Emmen heeft een overwinning broodnodig en zal er ongetwijfeld vol voor gaan. De laatste zege van een Emmer formatie op de Langeleegte ligt overigens al meer dan zes jaar terug. Op vrijdag 19 maart 2004 won een toen oppermachtig Emmen met 3-1. Als trainers fungeerden toen twee Jannen: Korte bij BV Veendam en Olde Riekerink bij Emmen. Van de spelers die toen in het veld stonden zijn er nog vier actief bij het hedendaagse FC Emmen en BV Veendam. Angelo Cijntje is nog steeds een geduchte verdediger bij BV Veendam en Marnix Kolder zit eveneens nog in de geelzwarte selectie. Twee spelers hebben van clubs gewisseld: Guus de Vries speelde toen voor de Veendammers en René Wessels in het rood-wit. Verder is de toenmalige Emmen-doelman Barry Ditewig nog actief, hij leek eventjes naar Cyprus te vertrekken maar schijnt voor Topklasser Achilles ’29 te keepen. Johan Wigger maakte destijds zijn debuut in de basis bij Emmen in plaats van de geschorste Joseph Oosting. Wigger staat, na in de zomer in Amerika te hebben gespeeld, nu weer onder contract bij FC Meppen.
Het hedendaagse BV Veendam heeft vooral routine ingeleverd door het vertrek van Gerard Wiekens, Paul Matthijs, Tjeerd Korf en Michiel Hemmen. Daar voor in de plaats kwamen o.a. met Pavel Cmovs en Vasek Svoboda twee Tsjechen, verder een Canadees van Poolse afkomst met Andrew Ornoch en Qays Shayeste die de Nederlandse nationaliteit bezit maar een Afghaanse achtergrond heeft. FC Emmen heeft ook iets nieuws te bieden door het kort voor het sluiten van de transferperiode aantrekken van Jeffrey de Visscher, de Duitser Marcel Piesch en de Heerenveners Pele van Anholt en Jurjan Wouda. Broodnodige versterkingen omdat de selectie aardig is uitgedund. Erik van der Ven, Michel Poldervaart, Sander Fischer en Kay Velda zijn geblesseerd. Verder zijn Johnny de Vries en Steven de Blok geschorst en is Sjors Paridaans naar FC Eindhoven teruggekeerd. Een aardige puzzel dus voor trainer Azing Griever die bovendien nog werd geconfronteerd met lichte blessures voor Guus de Vries en Milos Malenovic. De verwachting is echter dat dit tweetal wel van de partij kan zijn in de wedstrijd die om kwart voor negen begint en wordt gefloten door Jochem Kamphuis. 


 

Spelbeeld uit BV Veendam-Emmen van 19 maart 2004: Jannes Wolters (6) en Ruud Berger (10) proberen Ronnie Pander de voet dwars te zetten.