Terug naar overzicht Terug

FC Emmen doet het met begroting van 2.6 miljoen


 


FC Emmen presenteerde maar liefst 25 spelers waarvan het grootste deel zeer jonge spelers. De gemiddelde leeftijd van die 25 ligt op 20.8 jaar: een ongelooflijk gemiddelde voor een team in de Jupiler League. Zouden de drie dertigers (Stroeve, Valgaeren en Wolters) er uit worden gelicht is de gemiddelde leeftijd van de resterende 22 spelers nog maar 19.3 jaar! Elf van de 25 zijn in 1990 geboren en zijn 19 of moeten dat nog worden. Zes spelers zijn in 1989 ter wereld gekomen en zijn dus 19 of 20 jaar. 

 

FC Emmen directeur Henk Eising kon niet voorbij gaan aan het geflopte seizoen 2008/09. ,,We wilden de hemel bestormen maar het werd een rampseizoen. Desondanks waren er ook wat lichtpuntjes zoals de doorbraak van Rick ten Voorde en het feit dat we 25.000 euro konden overmaken aan de kinderafdeling van het Scheperziekenhuis. Voor dit seizoen is de samenwerking met SC Heerenveen iets wat me zeer tevreden stelt. Verder zijn we financieel gezond en blijven we in categorie 3 ingedeeld. Dat de begroting lager is komt natuurlijk van een besparing op de personeelskosten. De begroting van 2.6 miljoen is overigens al voor negentig procent afgedekt.”

 
Technisch-manager Thiemo Meertens kon uiteraard ook niet om het vorige seizoen heen. ,,We hebben fouten gemaakt, ik schaam me er niet voor dat te erkennen. Maar we moeten nu een volgende stap gaan maken en dat doen we met ‘ eigen spelers’ en ‘ Heerenveners.’  Dat laatste zou op twee groepen kunnen duiden maar het zijn natuurlijk gewoon ‘ onze’  spelers. En wat ik tot nu toe heb gezien stemt me tot tevredenheid. Waar we op korte termijn naar toe willen is een stabiele club in het linkerrijtje te worden. Op langere termijn willen we naar de eredivisie, dat is op zich niet verbazingwekkend want daar hoort in mijn ogen elke club in de Jupiler League naar te streven.”
Trainer Harry Sinkgraven kon en wilde nog geen doelstelling formuleren. ,,We hebben een gemêleerd gezelschap waarin de spelers elkaar nog moeten leren kennen. Een fase die natuurlijk niet al te lang mag duren. Maar wat ik wel afgelopen zaterdag tegen Bargeres kon constateren dat de groep ontzettend gretig is. Bij elf van de twaalf goals haalden ze zelf de bal uit het doel en dat zegt me genoeg.”

Zie ook: http://www.rtvdrenthe.nl/sport/sport-detailNewsID=37665

 

Foto’s FC Emmen Media