Terug naar overzicht Terug

FC Emmen De Straat Op feestelijk afgesloten op De Oude Meerdijk


Op woensdag 8 december is het maatschappelijke project FC Emmen De Staat Op in de gemeente Emmen feestelijk afgesloten met een finaledag vol plezier en beweging. Ruim 150 kinderen kwamen naar De Oude Meerdijk om onderling de strijd met elkaar aan te gaan.


Voetballen in de wijk
Zes weken lang voetbalden 150 kinderen uit groep 3 tot en met 8 op zes verschillende locaties in de gemeente Emmen onder leiding van een maatschappelijke voetbaltrainer van FC Emmen Naoberschap. Naast het voetballen werd er ook een bijdrage aan de buurt geleverd, zoals het opruimen van zwerfafval rondom het voetbalpleintje in de wijk. De sportplek in de wijk werd niet alleen veiliger en schoner, het creëerde ook bewustzijn bij de deelnemers over de hoeveelheid zwerfafval in de wijk.

De finaledag
Op woensdagmiddag 8 december kwamen de deelnemers van de zes locaties naar stadion De Oude Meerdijk om daar nog één keer de voetbalschoenen aan te trekken. Na het openingswoord van wethouder Raymond Wanders voetbalden de deelnemers tegen kinderen van de andere locaties. Maar er werd niet alleen gevoetbald op De Oude Meerdijk. De deelnemers namen ook deel aan allerlei side-events, zoals voetbaldarts, knotsbal en gatendoel schieten.

Dankzij M&GEZOND! een FC Emmen-trainingsshirt
Als klap op de vuurpijl ontvingen alle deelnemers, dankzij partner M&GEZOND!, een FC Emmen-trainingsshirt. Maar ook een goodiebag met daarin een certificaat, een medaille, een FC Emmen-bidon, een elftalposter van de eerste selectie van FC Emmen en een broodtrommel van M&GEZOND! gingen mee naar huis. Even voor 17.00 uur vertrokken alle kinderen met een grote glimlach en een prachtige (maatschappelijke) ervaring rijker naar huis.

FC Emmen De Straat Op
Met FC Emmen De Straat Op wil FC Emmen Naoberschap bewegen stimuleren in de wijken van de gemeente Emmen. In samenwerking met M&GEZOND!, de buurtsportcoaches van de gemeente Emmen en studenten van het Drenthe College is het een succesvolle editie geworden. In het voorjaar wordt FC Emmen De Straat Op georganiseerd in de gemeente Coevorden.