FC Emmen D1 onderuit tegen Ajax D1

SV Houten A1-FC Emmen A1 0-3
De eindstand doet het spelverloop geen recht want de Emmenaren lieten meerdere uitstekende kansen liggen. Bij rust leidde de ploeg van trainer Gert Heerkes reeds met 3-0 en liet het er na de rust bij. De score werd in de negende minuut geopend door Emil Bijlsma op aangeven van Merik Sliedrecht. Voor de 0-2 en 0-3 moest worden gewacht tot de 42e en 45e minuut. Eerst schoot Tyson dos Santos raak nadat een inzet van Matthijs Hensens was gekeerd en de derde treffer kwam op naam van Daniel Sanafikha die zijn eerste optreden na een lange blessure periode bekroonde met een doelpunt. Nande Wielink nam de assist voor zijn rekening. In de tweede helft was FC Emmen weer de dominerende ploeg maar zoals gezegd werden de vele kansen onbenut gelaten.
FC Emmen A1: Wolters (61. Knigge); Sliedrecht, Wielink, Van den Berg, Sanafikha, Ngendakumana (56. Jan Scholten), Jochem Scholten (74. De Grote), Dos Santos, Luiken, Hensens (61. Grevink).

ADO Den Haag B1-FC Emmen B1 2-3
FC Emmen B1 blijft het uitstekend doen in de voorjaarscompetitie en boekte de vierde achtereenvolgende overwinning door koploper ADO Den Haag B1 in eigen huis met 3-2 te verslaan. Zonder de geblesseerden Kjell Scherpen en Remco Bos begon FC Emmen B1 voortvarend en kwam al na vier minuten op voorsprong. Kjelt Engbers was de maker na aangeven van Rob Deiman. De Emmenaren kwamen na het doelpunt onder druk te staan, maar via snelle uitvallen bleven er nog kansjes komen. ADO Den Haag had echter de betere kansen met ondermeer een schot op de lat. FC Emmen B1 hield de voorsprong een half uur vast maar toen kantelde het duel volledig. Uit een vrije trap scoorde ADO de gelijkmaker en in de 33e minuut werd het 2-1. Voor de rust lukte het FC Emmen niet om weer op gelijke hoogte te komen, maar ontsnapte nogmaals aan een hogere achterstand.

Na rust liet ADO Den Haag de gasten wat meer voetballen, maar stichtte middels hun razendsnelle spits veel gevaar. Het was evenwel FC Emmen dat scoorde. In de 47e minuut veroverde Thijs Oosting de bal en schoot vervolgens op de lat. De terugspringende bal viel voor de voeten van Thom Scheper die prompt de gelijkmaker binnenschoot: 2-2. ADO Den Haag draaide toen de duimschroeven weer enigszins aan, stichtte ook gevaar, maar tot een doelpunt kwam het niet. De na rust ingevallen Thijs Dallinga werd uiteindelijk matchwinner. Hij kwam vier minuten voor het einde vrij net buiten de zestien te staan en haalde doeltreffend uit: 2-3. De thuisclub zette alles op alles om er nog minimaal een gelijkspel uit te slepen maar de Emmenaren hielden stand. Misschien niet helemaal verdiend, maar het zorgde wel voor een heerlijke terugreis naar Drenthe.
FC Emmen B1: Robin Jalving; Matthijs Verheul, Aron Timmerman, Twan Berens, Jaymie Hemme; Lorenzo Hindriks, Rob Deiman, Thijs Oosting; Jearl Margaritha (41. Thijs Dallinga), Kjelt Egbers (75. Freddy Quispel), Thom Scheper (51. Ruben Roosken).

FC Emmen C1-De Graafschap C1 1-4
De oudste C-jeugd heeft het moeilijk. Nu werd thuis met 4-1 verloren van De Graafschap C1. Bij rust keken de Emmenaren al tegen een 0-3 achterstand aan.  De eerste twee tegentreffers vielen zelfs binnen de eerste vijf minuten. In de 21e minuut werd het 0-3 door een onfortuinlijk moment in de Emmer defensie. In de tweede helft kroop FC Emmen wat meer uit de schulp en speelde veel op de helft van de tegenstander. Er kwamen ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld Ben Scholte en Bas Aalderink. De 1-3 kwam vervolgens op naam van Luciano Carty. In de slotfase kwamen de gasten uit een vrije trap nog op 1-4.
FC Emmen C1: Haak; Luchies, Van der Vlag (Dijk), De Vries, Ebbinge, Brand, Pichel, Aalderink, Ploeger, Knol (Carty), Scholte.

Fortuna Sittard o.14-FC Emmen o.14 3-1
De Emmenaren waren van plan de lange uitwedstrijd naar Sittard met een positief resultaat af te sluiten maar dat is niet gelukt.  Op de instelling van het elftal valt niets aan te merken, alleen voetballend moet het beter om van die laatste plaats af te kunnen komen. In Sittard kwam FC Emmen onder 14 in de 13e minuut op achterstand na foutjes in de defensie. FC Emmen rechtte echter de ruggen en gaf goed partij om kort voor rust toch nog een tweede tegengoal te moeten incasseren. Toen Roan Gierveld in de 33e minuut onderuit werd gehaald kregen de gasten een strafschop toegekend die door Jeroen Welles voor de 2-1 werd benut. Na de rust begon FC Emmen sterk maar kon niet scoren. Dat deed Fortuna Sittard nog wel een keertje waardoor de eindstand 3-1 werd.

FC Emmen D1-Ajax D1 1-5
FC Emmen D1 had de eerste wedstrijd tegen Ajax D1 met 0-0 gelijkgespeeld maar dat zat er deze keer niet in. ,,Dit Ajax is voor mij de eerste kandidaat voor het kampioenschap”, aldus de Emmer coach Robin Witte. Toch kon de thuisploeg het in de eerste helft goed bijbenen met aan het hoofd een prima keepende Hugo Fransen. Hij hield zijn doel tot vlak voor de rust schoon maar moest toen buigen voor een inzet van Dillon Hoogerwerf die na de thee ook nog twee maal zou scoren. In de tweede helft zette Ajax nog wat meer druk en liep uit naar 0-3 voor FC Emmen D1 kon tegen scoren middels Edgar Meijles na een uittrap van doelman Hugo Fransen.
FC Emmen D1: Hugo Fransen; Bulder, Mulder, IJpelaar, Hulshof (Sieljes), Jansen (De Roo), De Vries (Meijles), Giel Fransen (Slomp), Roufs, Broers (De Jonge).

Koen IJpelaar (rechts) ruimt op.

Doelman Hugo Fransen keepte een prima eerste helft.

Nog een onderschepping van Hugo Fransen.

ATC ’65 D1-FC Emmen D2 2-2
Al na drie minuten scoorde Vincent de Munnik de 0-1. Na een scrimmage maakte ATC ’65 D1 in de zevende minuut gelijk. Na twintig minuten was het Tim Nijmeijer die na een mooie aanval de 1-2 binnenschoot. Dit was tevens de ruststand. Na de pauze scoorde ATC’ 65 D1 in de 37e minuut na een onachtzaamheid in de verdediging en werd het 2-2. Dit werd ook de einduitslag.
FC Emmen D2: Sibon, Meijer, Funke, Zwikker, Tempelman, Jalving (Zeqiri), Boer (Gravelle), Egberts, De Munnik, Nijmeijer, Lamberink.

FC Emmen E1-Boso Sneek E1 4-3