FC Emmen combinatie klopt SC Erica

Een FC Emmen combinatie heeft het voorlaatste oefenduel voor de zomerstop met 3-0 gewonnen van zondag eersteklasser SC Erica. De rust ging in met een 0-1 stand dankzij een fraaie treffer van Junior Albertus die vanaf een meter of zestien koppend met een boogbal de Ericase doelman verschalkte. Verder veel balbezit voor de Emmer combinatie en veel dreiging vooral via Justin Mulder maar de afwerking was niet groots. Zes minuten na de pauze verhoogde Rick ten Voorde de voorsprong tot 0-2 na een assist van Danny Bouws. Het laatste woord wat scoren betreft had Tim Siekman die koppend de eindstand op 0-3 bepaalde.
Bij FC Emmen viel in de tweede helft B-junior Kjelt Engbers in. Uitgezonderd Tyson dos Santos werd geen beroep op A-junioren gedaan omdat die zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen NAC Breda A1 op het programma hebben staan. SC Erica kreeg in de tweede helft een goede kans via Jan Willem Beukers maar hij werd van een goal afgehouden dankzij een formidabele redding van doelman Eser Elmali.

Rick ten Voorde (rechts) haalt uit. Peter Oost kan het schot niet blokkeren.

Junior Albertus is Roy Jagt de baas.

Justin Mulder was een plaag voor de SC Erica verdediging.(Foto’s: Roel Bos)

Bij SC Erica werd deze wedstrijd benut als afscheidswedstrijd van de eerste elftalspelers Peter Oost (naar lager elftal), Kelvin Jager (Sleen), Roy Lubbe (stopt) en Michel Overweg (Protos). Ook trainer Arthur van der Veen nam afscheid.
SC Erica-FC Emmen 0-3. 32. Albertus 0-1, 51. Ten Voorde 0-2, 67. Siekman 0-3. Scheidsrechter: Arends.
FC Emmen: Meerits (46. Elmali): Bouws, Siekman, Sebastian Afousi (46. Alexander Afousi), Kulhan, Kwee, Reinders (46. Dos Santos), Metaj, Mulder, Ten Voorde (67. Engbers), Albertus (46. Baric).