Terug naar overzicht Terug

FC Emmen C1 zegeviert in Meerdijk derby


  


Raphael Ngendakumana wordt in de tang genomen.

  

Kjelt Engbers ontwijkt een tackle. 

   

Jochem Scholten heeft zojuist de openingsgoal gescoord. 

  

FC Emmen C1 bouwt een feestje, Emmen C1 doelman Jan Wolters treurt.

 

Emmen C1 zet hier druk op de goal van FC Emmen C1. 

 FC Emmen C1-Emmen C1 5-1 (4-0).

De met spanning tegemoet geziene derby tussen de twee Emmer teams in de tweede divisie D was ruim twintig minuten inderdaad spannend. Emmen C1, dat de derde plaats innam met slechts drie punten achter koploper FC Emmen C1, toonde zich in die fase gelijkwaardig maar na de 1-0 in de 23e minuut door Jochem Scholten liep de stadionploeg vrij gemakkelijk naar een 4-0 ruststand. De eerste twee treffers kwamen op naam van Jochem Scholten terwijl Raphael Ngendakumana de andere twee voor zijn rekening nam. Vooral de 3-0 was een mooie toen hij onweerstaanbaar door de Emmen defensie slalomde. Het had zelfs nog 5-0 na een helft spelen kunnen staan, maar het schot van Twan Berends op slag van rust spatte uiteen op de dwarslat. Na de pauze viel er aanvankelijk weinig te beleven. FC Emmen C1 speelde op balbezit met vervelend heen en weer getik op de eigen helft en de wedstrijd leek dood te bloeden. Na een kwartier spelen was er echter sprake van een opleving bij Emmen C1. Aanvoerder Sander de Grote kon na een scrimmage de achterstand tot 4-1 verkleinen en kort daarna waren er nog een paar kansjes. FC Emmen coach Henk Venema was aanvankelijk van plan al zijn resterende wissels ineens in te brengen maar hield ze wijselijk nog even aan de kant. Nadat het offensiefje was verflauwd konden de wissels alsnog aan bod komen. In de slotfase verhoogde Raphael Ngendakumana nog tot 5-1 wat tevens de eindstand werd.
FC Emmen C1: Schepers; Hoogeveen, Fokke, Bos, Hemme (47. Timmer), Ngendakumana (67. Witzand), Jan Scholten (47. Hindriks), Engbers (67. Gierveld), Berends, Jochem Scholten, Luiken (55. De Graaf).


NEC/Oss D1-FC Emmen D1 8-1 (3-0)

Een zeperd voor de Emmenaren hoewel de ploegen op de ranglijst dicht bij elkaar lagen. Een paar weken geleden speelden de Emmenaren op dezelfde plek en tegen dezelfde tegenstander nog met 2-2 gelijk. De instelling was niet goed volgens trainer Paul Kamphuis. ,,Ze hebben zich zonder strijd te leveren naar de slachtbank laten leiden.” De rust ging in met een 3-0 stand. Direct na de thee zag het er even naar uit dat FC Emmen een poging ging doen om in de wedstrrijd te komen. Thijs Dallinga liet toen de 3-1 aantekenen. De Gelders/Brabantse combinatie maakte echter vlot weer 4-1 en toen was het helemaal over en sluiten voor wat de Emmenaren betrof.

FC Emmen; Scherpen; De Vries (25. Haak), Luchies, Seubers, Langeland (40. Ebbinge), Timmermans, Aalderink, Roosken, Oosting, Dallinga, Gerdes (50. Scholte)