FC Emmen C1 ruim langs CEC C1, oefenwinst D-jeugd

FC Emmen C1 had het in de eerste helft zeker niet gemakkelijk tegen CEC C1. De thuisploeg kwam na vijf minuten weliswaar via Raphael Ngendakumana op voorsprong maar CEC maakte twee minuten later via een prima aanval gelijk. De Emmenaren acteerden moeizaam en pas in de 23e minuut viel de 2-1 dankzij een door Frank Fokke benutte strafschop. Er kwamen wel meer kansen maar CEC doelman Jaimy Bos blonk in de eerste helft uit. Vijf minuten na de 2-1 bepaalde Jordy Gierveld na een assist van de zeer getalenteerde Raphael Ngendakumana de ruststand op 3-1. FC Emmen kwam na de thee met vier wissels in het veld en vervolgens liep het als een trein. Een hoekschop van Raphael Ngendakumana werd door de CEC doelman in eigen doel gewerkt. Twan Berends verhoogde tot 5-1 en met twee rake kopstoten zorgde Frank Fokke voor een 7-1 tussenstand. Rogier Luiken profiteerde van voorbereidend werk van Raphael Ngendakumana voor de 8-1 en Kjelt Engbers tekende voor de laatste twee treffers.
FC Emmen C1: Knigge; Hoogeveen, Fokke (52. Mol), Bos, Hemme (36. Engbers), Gierveld (36. Hindriks), De Graaf, Ngendakumana, Jochem Scholten (36. Twan Berends), Witzand (36. Timmer), Luiken.