Jochem Scholten in duel met de Asser doelman Tim Wimmers (in het groen).

Kjelt Engbers op weg naar het Asser doel maar zou niet succesvol zijn.

Lorenzo Hindriks scoort hier de 1-0 voor FC Emmen C1.

FC Emmen C1-ACV C1 4-0 (2-0)
Gezien het grote verschil op de ranglijst tussen deze twee teams mocht worden aangenomen dat de Emmenaren simpel over de rode lantaarndrager uit Assen zou heen lopen. Dat bleek in de praktijk echter een lastige opgave, niet zo zeer wegens de tegenstand van ACV maar meer door het moeizame spel van FC Emmen C1. Het ging nog wel goed van start want in de vijfde minuut opende Lorenzo Hindriks met een keurig doelpunt de score. Na een klein kwartier verdubbelde Frank Fokke met een schot van buiten de zestien de stand tot 2-0 maar daarmee was voor lange tijd de koek op. In de tweede helft liepen de Emmenaren zich voortdurend vast in de zich dapper verwerende Asser verdediging en kwamen er mogelijkheden, werden die soms op wonderbaarlijke wijze om zeep geholpen. Het duurde tot twee minuten voor tijd dat de derde treffer kon worden genoteerd. Daarvoor was ook nog de medewerking van de tegenstander nodig. Verdediger Guido Ruessink speelde te kort terug op zijn doelman waarvan Jochem Scholten profiteerde en de 3-0 liet aantekenen. Het werd zelfs nog 4-0 via Jan Scholten.
FC Emmen C1; Knigge; Hemme, Mol, Bos, Hoogeveen, Fokke, Jochem Scholten, Hindriks, Jan Scholten, Witzand (50. Gierveld), Kjelt Engbers.

Vitesse/AGOVV D1-FC Emmen D1 2-1 (1-1).
Na een wat stroeve start kwam FC Emmen in de eerste helft langzamerhand beter in het spel in wat tot dan toe een gelijkopgaande wedstrijd was. Halverwege kwam FC Emmen op achterstand na een communicatiefoutje in de achterste lijn. FC Emmen raakte door die treffer echter niet van de kook en kreeg via Thijs Dallinga een goede kans. Die werd nog niet verzilverd maar kort voor de rust kwam de gelijkmaker er toch. Er ging een fraaie aanval aan vooraf via diverse schijven. Thijs Oosting stond aan het einde van die schijvenreeks, lobde de bal over de doelman en vervolgens tegen de touwen 1-1. Over de tweede helft van zijn ploeg was trainer-coach Paul Kamphuis bijkans lyrisch. ,,Ik ben trots op de jongens want ze hebben heel goed voetbal laten zien. Dat erkende ook Vitesse/AGOVV.” Nadat FC Emmen een viertal mogelijkheden niet succesvol afwerkte kwam het ondanks het veldspel toch op achterstand. Doelman Kjell Scherpen werd geklopt door een onfortuinlijke kopbal van zijn verdediger Tom Seubers. Thijs Oosting was nog dichtbij de gelijkmaker maar mikte op de paal.
FC Emmen D1: Scherpen; Knol, Luchies, De Vries, Seubers, Aalderink, Timmerman, Oosting, Roosken (40. Zwaagstra), Dallinga, Gerdes (47. Scholte).