FC Emmen C1 niet langs vv Emmen C1

Emmen C1-FC Emmen C1 1-1 (1-1)
Gezien de stand op de ranglijst was het niet verwonderlijk dat de jeugd van de amateurvereniging Emmen het FC Emmen C1, respectievelijk de nummers drie en één,  bijzonder lastig maakte. Het onderlinge verschil bedroeg slechts drie punten in het voordeel van de FC jeugd en dat bleef dus zo. FC Emmen C1 kon de stadgenoot niet op de pijnbank leggen hoewel het de betere start had. Zo schoot Jan Scholten in de tiende minuut net voorlangs en twee minuten later viel de openingstreffer wel. Raphael Ngendakumana gaf de voorzet en Kjelt Engbers werkte keurig af: 0-1. Emmen C1 deed bijna iets terug via Sander de Grote maar die schoot in goede positie recht op de keeper af. Even daarna moest doelman Jan Wolters van Emmen C1 optreden op een inzet van Jan Scholten en deed dat prima. Na exact een half uur spelen viel de gelijkmaker toen Joey Klaver met een droge knal FC-doelman Kjell Scherpen passeerde: 1-1. In de tweede helft was FC Emmen C1 wellicht wat meer in balbezit en kreeg ook een paar kansjes maar moest uitkijken voor de counters. Vijf minuten voor het einde was Sander de Grote namens Emmen C1 gevaarlijk maar doelman Scherpen bracht redding waardoor het 1-1 bleef.
Aanstaande donderdag ontmoeten deze teams elkaar opnieuw maar dan in het kader van de bekercompetitie. Aanvang 18.45 uur op sportpark Meerdijk.
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen, Mol, Bos, Hemme (57. Timmer), Luiken (68. Berends), Ngendakumana, Jochem Scholten, Kjelt Engbers, Fokke, Jan Scholten.

Raphael Ngendakumana probeert los te komen van twee Emmenaren.

Emmen-doelman Jan Wolters keepte een goede wedstrijd.

FC Emmen aanvaller Jan Scholten aan de bal.

FC Emmen D1-SC Heerenveen D1 2-6

FC Emmen D1 kende een prima eerste helft tegen kampioenskandidaat SC Heerenveen C1. Het nam na vijf minuten zelfs via een doelpunt van Ruben Roosken, met voorbereidend werk van o.a. Thijs Dallinga, de leiding. Het spel golfde daarna heen en weer maar toch liepen de gasten naar een 1-2 voorsprong. De Emmenaren gaven zich echter niet zo gemakkelijk gewonnen en kwamen door Pepijn Knol dicht bij de gelijkmaker maar hij slaagde er niet in doelman Jan de Boer van de Friezen te passeren. Toch kwam de gelijkmaker er nog voor de pauze toen Thijs Dallinga uit een hoekschop binnen kopte: 2-2. De plannen van FC Emmen D1 om er na rust ook een goede wedstrijd van te maken, werden snel doorkruist. Uit twee hoekschoppen voor SC Heerenveen werd ook twee maal gescoord wat het verzet van de Emmenaren brak. De ploeg van trainer-coach Paul Kamphuis kwam niet meer in de wedstrijd en stond in de slotfase nog twee treffers toe: 2-6.
FC Emmen D1: Jalving; Haak, Luchies, Seubers, Van der Vlag, Aalderink, Gerdes (45. Scholte), Oosting, Knol, Dallinga, Roosken.