FC Emmen boekt oefenzege op SV Meppen

Voor FC Emmen was het belangrijk dat spelers als Michal Mravec, Matthieu Bemba en Marijn Sterk speeltijd kregen. Laatstgenoemde maakte zijn eerste speelminuten voor FC Emmen en zal maandagavond tegen FC Oss aan de bak moeten in plaats van de geschorste Mike Koenders. De ex-Volendammer deed het naar behoren en hield het 83 minuten vol. Mravec speelde de eerste helft centraal achterin en verhuisde na de thee naar het middenveld. Hij en Bemba speelden de gehele wedstrijd. Een andere opvallende positie wisseling was het optreden van Elson Almeida als diepste spits. Ruud ter Heide was een beetje ziek geweest en bleef aan de kant. Almeida was al in de derde minuut succesvol toen hij koppend een vrije trap van Shkodran Metaj over het hoofd van de Duitse doelman Florian Hillebrand verlengde. Het zou de enige treffer blijven in het niet onaantrekkelijke duel. FC Emmen kreeg over de gehele wedstrijd gerekend meer kansen met in de tweede helft nog een schot op de paal van Bart de Groot en een kopbal van Sander Fischer op de kruising. Bij FC Emmen verdedigde Harmen Kuperus het doel en hij verrichtte zijn beste daad in de 54e minuut door een inzet van Bertino Nacar over de lat te slaan. Scheidsrechter Holties deelde in de 65e minuut een rode kaart uit aan de Meppener Jan-Christian Meier na een forse charge op Marijn Sterk. Voor het overige was het een stevig potje voetbal zonder overdreven Nederlands-Duitse tonelen.
FC Emmen-SV Meppen 1-0. 3. Almeida 1-0. Scheidsrechter: Holties. Toeschouwers: 250.
FC Emmen: Kuperus; Görtz (46. Kunst), Fischer, Mravec, Sterk (83. Koenders), Bemba, Poldervaart (46. De Vries), Metaj (46. De Groot), De Visscher, Almeida, Wolters.

Elson Almeida (geheel rechts) kopt de 1-0 binnen.

Marijn Sterk aan de bal met Michael Holt (9) in de nabijheid.