A-jeugd start met verlies tegen AZ

De Noorderlingen stonden woensdag bij rust meer dan terecht met 0-1 voor door een doelpunt van Luciano Slagveer. De ploeg van trainer Jansen kreeg in de eerste 45 minuten genoeg kansen om met een grotere tussenstand te kunnen rusten, maar geen van deze soms opgelegde mogelijkheden werd ook daadwerkelijk verzilverd. Twee standaardsituaties brachten AZ binnen 20 minuten in de tweede helft op 2-1. Timo Letschert wist via een penalty de stand nog gelijk te trekken, maar uiteindelijk gaf de Fries/Drentse combinatie de wedstrijd uit handen en verloor met 4-2.
Opstelling Heerenveen/Emmen A1: Bas Douma, Thomas de Jong (72. Juan van Dorpel), Jens Jurn Streutker, Joost van Aken, Fahd Aktaou, Michael Chacon Ibarguen, Menno Heerkes, Timo Letschert, Vasileios Emmanouil (72. Daniel Geissler), Luciano Slagveer, Hakim Ziyech