FC Emmen boekt belangrijke zege op Fortuna

FC Emmen heeft in eigen huis een ontzettend belangrijke overwinning geboekt tegen directe concurrent Fortuna Sittard. Na rust wist de Drentse ploeg een achterstand om te keren.

Voorafgaand aan de wedstrijd vond eerst een speelronde van de Bijzondere Eredivisie plaats in het stadion. Ook werd er gecollecteerd onder het motto ‘Doneer Voor Sfeer’ om geld op te halen voor sfeeracties van supporters.

De wedstrijd begon met een slordige openingsfase van beide kanten. Er werd veel balverlies geleden en veel passes waren onnauwkeurig. Na ruim tien minuten kwamen de eerste kansen. Glenn Bijl raakte vanaf de rechterkant de lat, kort daarna kopte Lorenzo Burnet voorlangs uit een voorzet van Tom Hiariej.

In de omschakeling was het Fortuna dat wél scoorde. Bassala Sambou dribbelde vanaf de achterlijn aan de linkerkant naar binnen en schoot laag raak in de verre hoek: 0-1. Zowel Bijl als Michaël Heylen kon niet op tijd ingrijpen.

De Emmenaren gingen op zoek naar de gelijkmaker. Nikolai Laursen kopte naast, Sergio Peña probeerde het met een afstandsschot en Luciano Slagveer met een boogballetje. Aan de andere kant raakte Sambou nog het zijnet in de tegenaanval.

Emmen draait het om

Met Jafar Arias in de ploeg voor Slagveer begon de ploeg van Dick Lukkien aan de tweede helft. Arias was meteen dichtbij, toen Branislav Ninaj tegen hem aanschoot.

Kort daarna was het alsnog raak. Arias stuurde Burnet weg aan de linkerkant en zijn uitstekende voorzet werd binnengekopt door Michael de Leeuw.

De schwung zat er goed in bij de Drenten en dat resulteerde in legio kansen in het volgende kwartier. Arias schoot naast na afleggen van Laursen, De Leeuw kopte naast uit een verlengde corner, een schot van Bijl werd geblokkeerd na een combinatie met Arias en Koselev moest zich strekken op een afstandsschot van Arias.

Een voorsprong bleef echter uit, tot de 82ste minuut. Peña ontving de bal op randje zestien, speelde zijn man uit en krulde de bal prachtig in de verre hoek: 2-1.

In de slotfase werd het nog erg spannend. Heylen haalde een bal van Amadou Ciss van de lijn en ook Dennis Telgenkamp moest een paar keer redding brengen. Maar het publiek sleepte de ploeg ook door de zes minuten blessuretijd heen en dus blijven de drie punten in Emmen.

Volgende week staat een uitwedstrijd naar FC Twente op het programma. De autokaarten zijn al uitverkocht, maar er zijn nog plaatsen in de busreizen van Supportersvereniging Rood-Wit en de Brigata Fanatico. Klik hier voor alle ticketinformatie!

FC Emmen – Fortuna Sittard: 2-1
16. Sambou 0-1
53. De Leeuw 1-1