Terug naar overzicht Terug

FC Emmen blijft zicht op periodetitel houden


Zicht op een periodetitel blijft vaak beperkt tot theoretische bespiegelingen maar dat geldt momenteel niet voor FC Emmen. De Emmenaren hebben het behalen van de tweede periodetitel helemaal in eigen hand. Zelf deed het goede zaken door met 3-1 van Telstar te winnen terwijl concurrent Roda JC verrassend van Almere City verloor dat nu de leiding heeft met 15 uit 5. FC Emmen heeft weliswaar een achterstand van drie punten op de Almeerders maar maandag over een week komt Almere City op bezoek en kan dat verschil worden weggewerkt waarbij het doelsaldo in het voordeel van de Emmenaren is. Een echte topper dus. Er is nog wel een maar bij dit verhaal want eerst moet komende vrijdag nog met FC Oss worden afgerekend.


Het was geen fraai duel op de hobbige grasmat in Velsen-Zuid. In de eerste helft liet Telstar de gasten uit het verre Drenthe bovendien komen terwijl FC Emmen daarmee geen raad wist en steeds slordiger begon te spelen. Trainer Joop Gall: ,,Het was wennen op dit oneffen veld, daar hadden we moeite mee. Maar net toen ik mijn rustpraatje bij een 0-0 stand al klaar had viel de 0-1. Het doelpunt kwam uit de lucht vallen. In de tweede helft kwam Telstar scherper voor de dag en werd het een echte wedstrijd. Het had ook kunnen scoren voor en na de 0-2 van Luis Pedro. Ik baalde vervolgens van de 1-2 maar toen het publiek nog applaudisseerde voor de treffer viel de 1-3. Uiteindelijk ben ik blij met de drie punten natuurlijk. Er is wel degelijk hard gewerkt en we zitten in de periode.”

Boy Deul (tweede van links) kopt FC Emmen naar 0-1.

Luis Pedro (rechts) heeft zojuist 0-2 gescoord.

Cas Peters scoort de 1-3 op een goed moment (Foto’s: Gerrit Rijkens).

De wedstrijd had wellicht een ander gezicht gehad indien Cas Peters na vijftig seconden raak had geschoten. Hij kreeg een geweldige kans nadat een vrije trap van Boy Deul door de Telstar verdediging verkeerd was beoordeeld maar knalde op de paal. Nu werd het een saaie eerste helft met weinig kansen, Telstar wilde niet en FC Emmen kreeg er niet echt grip op. Tot dus in de laatste minuut van de eerste helft toen Boy Deul uit een voorzet van Leandro Resida de stand op 0-1 bracht. In de rust kwam Telstar de overtuiging dat er wellicht meer in zat dan een dreigende nederlaag en toog opeens ten aanval. In de vierde minuut leidde dat tot chaotische taferelen met veel vallende mensen in het vijfmetergebied van FC Emmen maar toen de bal uiteindelijk over de doellijn werd gedrukt, had de arbitrage buitenspel geconstateerd. Kort daarna werd bij FC Emmen Leandro Resida gewisseld voor Soufiane Laghmouchi. Gall: ,,We hadden hem in de rust al gewaarschuwd dat hij meer moest doen bijvoorbeeld door Said Bakkati te steunen maar toen dat weer niet gebeurde hem ik hem er af gehaald. Een duidelijk signaal dus.”

Leandro Resida wordt gewisseld voor Soufiane Laghmouchi.

De ondersteuning bij uitwedstrijden kan beter maar de vaste supporters waren er weer (foto’s: Bennie Wolbers).

Na dik een uur spelen kreeg Telstar spits Ralf Seuntjes een kans maar zijn schot miste kracht. Twee minuten later klopte verdediger Luis Pedro zijn ploeg op 0-2 na een door Boy Deul genomen hoekschop die door Tim Siekman bij de tweede paal werd doorgekopt. Al de derde goal in dit seizoen voor de centrale verdediger. Telstar gaf het echter nog steeds niet op maar werd eerst acht minuten voor tijd door een formidabele redding van doelman Marko Meerits op een vrije trap van Seuntjes van de aansluitingstreffer afgehouden. Die 1-2 viel vervolgens toch in de 82e minuut door de lange Ralf Seuntjes die de ruimte kreeg nadat Tim Siekman een kopduel met Johan Kulhan verloor. Het thuispubliek zag een boeiende slotfase helemaal zitten maar nog in dezelfde minuut gooide FC Emmen de deur definitief op slot. Roland Bergkamp was niet zelfzuchtig en speelde Cas Peters aan die fraai scoorde: 1-3. Niet alle doelpunten van de Emmer spits waren belangrijk tot nu toe maar deze treffer was dat duidelijk wel. Telstar was geklopt hoewel het zelfs in de extra tijd voor de aansluting bleef strijden. ,,We hebben wel strijd en passie getoond”, vond Telstar-coach Michel Vonk. ,,Maar het gogme ontbrak bij ons.”  Dat laatste zat bij FC Emmen wel goed.

Telstar-FC Emmen 1-3. 45. Deul 0-1, 66. Pedro 0-2, 82. Seuntjes 1-2, 82. Peters 1-3. Scheidsrechter: Lindhout. Gele kaart: Van Huizen, Seuntjes (Telstar), Bakkati, Vossebelt (FC Emmen). Toeschouwers: 1799.
Telstar: Varkevisser; Cruz Vicente, Dougall (77. Talsma), Van Huizen, Beissel, Korpershoek, Knol, Van Essen (46. Kulhan), Tissoudali, Seuntjes, Kindermans.
FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Jallo, Rozema, Vossebelt (70. Mannes), Deul (84. Olijve), Resida (52. Laghmouchi), Bergkamp, Peters.