FC Emmen A1 blijft ranglijst aanvoeren

FC Emmen A1-WSV A1 4-1
Omdat de laatste twee Emmer treffers pas in de slotminuten tot stand kwamen zou de conclusie kunnen luiden dat het een zwaar bevochten overwinning voor de koploper was. Dat was echter niet het geval want de Emmenaren domineerden het duel bijna volledig maar hadden in de WSV doelman Fabian Blom een indrukwekkende tegenstander. De Apeldoornse goalie pakte zoveel ballen en in meestal fraaie stijl dat de thuisploeg er bijna moedeloos onder werd. De eerste helft werd mede daardoor slechts met een 1-0 stand afgesloten. Paul Bangura was halverwege de maker met een kopbal uit een hoekschop. Een kwartier in de tweede helft kon Harold Wolters eindelijk van dichtbij de 2-0 laten aantekenen waarna WSV zo waar dankzij een verdedigingsfoutje bij FC Emmen tot 2-1 kon terugkomen. Fabian Blom had af en toe ook mazzel bijvoorbeeld toen Harold Wolters de paal raakte. FC Emmen bewaarde echter het mooiste voor de laatste vijf minuten. Matthijs Hensens maakte zich eerst knap vrij en liet de doelman kansloos: 3-1. Twee minuten later bepaalde Hensens de eindstand op 4-1 na een mooie combinatie met Ahmed Ndayisaba.
FC Emmen A1: Schrik; Graver (68. Ndayisaba), Komduur, Nijkamp, Baas, Bangura, Hensens, Berens, Padding, Wolters, Smidt.

Hollandia B1-FC Emmen B1 1-6
Een toch wel verrassende uitslag want Hollandia staat op de tweede plaats terwijl de Emmenaren de laatste tijd niet zo soepel draaiden. Om aansluiting te houden, moest FC Emmen de punten pakken. Er werd in Hoorn goed aan de wedstrijd begonnen, wat na acht minuten resulteerde in de 0-1 van Kjelt Engbers. Hierna bleef FC Emmen het betere van het spel houden, maar moest wel alert zijn op de uitbraken van Hollandia. Het spel ging af en toe op en neer, maar in de 34e minuut kwam FC Emmen B1 op een 0-2 voorsprong door wederom Engbers. Pas vlak voor de rust kreeg Hollandia de eerste echte kans in de schoot geworpen, doordat de scheidsrechter zag wat niemand verder zag en de bal op de stip legde. De aanvoerder van Hollandia wist met dit buitenkansje wel raad, de aansluiting was een feit en met 1-2 werd er gerust. Na de rust startte Hollandia scherp, maar FC Emmen bleef de betere ploeg. In de 45e minuut was het wederom Engbers die raak schoot na een goede voorzet van Raphael Ngendakumana: 1-3. De wedstrijd was weer wat steviger in handen van de gasten en in de 64e minuut werd het nog wat gemakkelijker toen Kjelt Engbers een assist gaf op Jochem Scholten die de 1-4 scoorde. De score werd in de 69e minuut nog wat opgevoerd door Kjelt Engbers en vlak voor het einde was het de ingevallen Jan Scholten, die voor het slotakkoord tekende.
FC Emmen B1: Scherpen; Sliedrecht, Wielink, Fokke, Berends, Bijlsma, Bos, Jochem Scholten (73. Hindriks), Ngendakumana (73. Gierveld), Engbers, Van den Berg (66. Jan Scholten).

FC Emmen C1-Be Quick 1887 C1 5-7
FC Emmen C1 begon goed tegen de Groningers die een puntje onder de Emmenaren stonden. Met snelle en zuivere passing sneed de ploeg door de verdediging van Be Quick en uit een goede assist van Thijs Dallinga kon Bas Aalderink de 1-0 scoren.  Be Quick maakte vier minuten later gelijk. Maar uit weer een prachtige aanval gaf Ruben Roosken prima voor en werkte Thijs Dallinga uitstekend af in de verre hoek om meteen daarna uit weer een assist van Ruben Roosken nog fraaier de 3-1 binnen te koppen. Maar weer deed Be Quick iets terug en kwam met twee goals op gelijke hoogte. Uit attent druk zetten maakte Thijs Dallinga zijn derde van de middag waardoor C1 weer op voorsprong kwam. Niet voor lang want op slag van rust maakte Be Quick weer gelijk: 4-4. Meteen na de rust ging het door twee onfortuinlijke momenten mis. Door een fout in de verdediging en een aangeschoten handsbal met als gevolg een penalty kwam Be Quick op 4-6. De omzettingen, wissels en nog een fraai ingeschoten vrije bal van Aron Timmerman mochten niet meer baten, de wedstrijd ging met 5-7 verloren. Aanvallend was het prima, maar verdedigend werden de afspraken niet nagekomen.

FC Emmen D1-RVO/GC FC Groningen D1 0-1
In de eerste helft had FC Groningen een overwicht, wat niet resulteerde in veel kansen. Qua kansenverhouding was het 1-2 maar de ruststand was 0-0. Op zich was daar weinig op af te dingen. De tweede helft zou een schepje er boven gedaan moeten worden om een goed resulaat te kunnen halen. FC Emmen D1 ging voortvarend van start, maar FC Groningen bleef voetballend de iets betere ploeg. Na 35 minuten zag de scheidsrechter een handsbal in het strafschopgebied van de thuisploeg. De toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten: 0-1. Daarna wierp FC Emmen alle schroom van zich af en FC Groningen kreeg het moeilijk. Een zelfde situatie als waarvoor de scheidsrechter FC Groningen een strafschop toekende, werd in het strafschopgebied van FC Groningen over het hoofd gezien. In de slotminuten onstond in het doelgebied van FC Groningen een hachelijke situatie waarbij de lat werd geraakt en de keeper op het laatst de bal naast kon tikken. Al met al was het verdiend geweest als FC Emmen D1 een punt aan deze wedstrijd had overgehouden.
FC Emmen D1: Yme Meijer; Bas Seubers (Milan Oelen), Bjorn Klaassens, Luke Dokter, Toine Slor (Stef Jagt), Björn Plaggenborg (Andrej Alilovic), Jerany Lie a Lien, Lars Dijk, Jeroen Welles (Quincy Gall), Vince Abad (Rowin Schuiling) Roan Gierveld.

FC Emmen D2-Flevo Boys D1 5-2
Een enerverende wedstrijd waarin Joey Roufs binnen de minuut de bal met links van 25 meter diagonaal in de kruising knalde. Na de 1-0 kreeg FC Emmen twee kansen via Tim Mulder maar ook Flevo Boys was veelal over de linkerkant gevaarlijk. FC Emmen scoorde vervolgens tweemaal uit een dood spelmoment. Eerst was het Tim Mulder die een vrije bal binnen kopte en vijf minuten later was het Bram Sieljes die een corner binnen knikte. Beide assists werden door Boy Nijgh verzorgd. Na de rust kwam FC Emmen direct op 4-0, een verre uittrap van keeper Mark Pomper belandde bij Boy Nijgh en hij scoorde beheerst. Flevo Boys deed vlak hierna wat terug maar direct was het Damian de Vries die naar zijn linkerbeen kapte en de bal in de kruising schoot 5-1. Vlak voor tijd werd het voor de statistieken nog 5-2.
FC Emmen D2: Pomper; Bulder (Jakobs), Meijles, Sieljes, De Roo, De Jonge (Hulshof), IJpelaar, Roufs, Mulder (Sem Janssen), Nijgh, De Vries (Dani Jansen).

Staphorst E1-Emmen E1 (FC Emmen E1) 2-8
Binnen zeven minuten stond het 0-3 in het voordeel van de Emmenaren. De voorsprong werd behaald met goed combinatievoetbal. Daarna liet FC Emmen E1 de teugels wat vieren, waarbij de overwinning nooit in gevaar kwam en het een dik verdiende 8-2 overwinning werd tegen de nummer vier van de competitie. Doelpunten: Jort Jalving (2x), Florian Zegiri (2x), Damien Zwikker, Lars Meijer en Jeremiah Ridderbusch.

HZVV E2-Emmen E3 (FC Emmen E2) 1-14
De Hoogeveense formatie was niet opgewassen tegen de jongste lichting Emmenaren. Het begin van de wedstrijd was wat aan de rommelige kant maar de score werd regelmatig uitgebouwd. Ook in de tweede helft ging FC Emmen E2 met een goed spelende Thom Bijkerk vrolijk door met het maken van goals tot de 1-14 was bereikt. De doelpunten werden gescoord door: Cafer Dogan 6, Mehida Ela Naser 4, Peter Quispel 2, Thom Bijkerk 1, Janiek Jongsma 1.