FC Emmen bekert voor tweede maal tegen Fortuna

FC Emmen gaat dinsdagavond voor de tweede keer in de geschiedenis van het bekervoetbal op bezoek bij Fortuna Sittard. Het deed dat eerder op 9 maart 1999 toen betrof het een wedstrijd in de kwartfinale.
Emmen moest in het seizoen 1998/99 eerst groepswedstrijden afwerken. Het begon met een fikse draai om de oren van FC Groningen dat met 7-0 won. De Braziliaan Magno scoorde drie keer terwijl René Grummel al in de zesde minuut een strafschop miste. Omdat vervolgens met Appingedam en Urk werd afgerekend belandde Emmen in de eerste k.o. ronde met SC Heerenveen als tegenstander. In een fraaie partij voetbal won Emmen met 3-2 met de winnende goal van Martin Drent in de 90e minuut. In de tweede ronde kwam Cambuur op bezoek en ook deze Friezen moesten er aan geloven (2-0).
Emmen, met inmiddels Jan de Jonge voor de ontslagen Azing Griever als trainer, stond daardoor in de kwartfinale tegen Fortuna Sittard dat destijds in de eredivisie speelde. De Limburgers werden getraind door Bert van Marwijk en in de basis stonden latere internationals als Kevin Hofland, Mark van Bommel en Wilfred Bouma.
Op de Baandert in Sittard kon Emmen de eredivisionist redelijk bijbenen. Het nam zelfs de leiding door een goal van Mika Nurmela maar een minuut later maakte de Engelsman Jeffrey gelijk. Een rode kaart voor Marc Hegeman in de 66e minuut werd de ommekeer. Drie minuten later scoorde Simons 2-1 en Bouma maakte er kort voor tijd 3-1 van. Bij Emmen stonden met Roy Stroeve en Jannes Wolters twee spelers in de basis die ook nu nog deel uitmaken van de selectie. Fortuna drong uiteindelijk door tot de finale waarin met 2-0 van Ajax werd verloren.