B-jeugd verliest thuis van De Graafschap

Vitesse AGOVV A1-FC Emmen A1 0-0
Een zwaar bevochten puntje voor de Emmenaren. ,,Verdiend op wilskracht maar niet op kwaliteit want Vitesse AGOVV was veel beter”, vond trainer Eric Lippold. De combinatie uit Apeldoorn en Arnhem kreeg veel kansen maar paal en lat en een goed keepende doelman Gerben Springer stonden succes in de weg. Ook in de tweede helft was Vitesse AGOVV de toonaangevende formatie tegen een FC Emmen dat af en toe een plaagstootje kon uitdelen maar meer ook niet. In de 90e minuut kreeg FC Emmen, zonder de geschorste Tim Siekman en de nog geblesseerde Pieter IJzerman, nog een kans via een vrije trap van specialist Janko Dekker maar de doelman van de thuisclub was paraat.
FC Emmen A1: Springer; De Vries, Wolbers, Dekker, Goos (46. Schijff), Moolhuizen, Schonewille (70. Van Aanholt), Beeksma, Visser (46. Manuel), Fidom, Wakker.

FC Emmen B1-De Graafschap B1 1-2
Sneu verlies voor de B-jeugd van FC Emmen dat zeventig minuten lang met een man-minder speelde. Ondanks die handicap leek het er op dat tenminste een punt in eigen huis zou worden gehouden. Een treffer tien minuten voor het eind zorgde er echter voor dat de winst naar de Doetinchemmers ging. Toch begon het goed voor de Emmenaren want al in de tweede minuut had Gerben Rog zijn ploeg aan de leiding gebracht. Acht minuten later kreeg FC Emmen een domper te verwerken toen Jeroen van der Ham een rode kaart ontving wegens het onderuit halen van een doorgebroken verdediger. Uit de daardoor ontstane vrije trap kwam De Graafschap op gelijke hoogte. FC Emmen bleef echter lang overeind en kreeg af en toe ook mogelijkheden die niet werden benut. Tien minuten voor tijd slaagden de gasten er echter in doelman Pascual Koops voor de tweede maal te kloppen.
FC Emmen B1: Koops; Hoff, Van der Ham, Van der Berg, Dos Reis, Kuilder, Caria, IJzerman (65. Bal), Van der Graaf, Rog (11. Kazantzis), Ten Voorde.

Gerben Rog (tweede van rechts) zou uit deze situatie even later scoren.

Doelman Pascual Koops wordt voor de eerste keer gepasseerd.

Pascual Koops maakt een voorzet onschadelijk.

Rick ten Voorde zit in de mangel.

AGOVV C1-FC Emmen C1 0-5
FC Emmen C1 gaat onverdroten door op het winnende pad en kan zich klaar maken voor de topper volgende week tegen FC Zwolle. Voor rust was het een matige pot waarin de Emmenaren twee keer scoorden. Michael Chacon opende de score uit een hoekschop en Luciano Slagveer werkte een voorzet van Wouter Bejering goed af. na rust voetbalde FC Emmen beduidend beter en bepaalde het spelbeeld. Wouter Beijering, Jurgen Locadia en Michael Chacon uit een strafschop bepaalden de eindstand op 0-5.
FC Emmen C1: Berends (60. Schuldink); Van Bree (36. Streutker), Poelstra (50. Jonker), Warmolts, Westebring (36. Stollenga), Elperman, Chacon, Heerkes, Slagveer (55. Schra), Locadia, Beijering.

Urk D1-FC Emmen D1 0-8
FC Emmen speelde een uitstekende eerste helft met vaak prima combinaties. Het gevolg was een half dozijn doelpunten die achtereenvolgens door Mark de Bruin, Pascal Huser, Boris Rasevic (2), Nick Westebring en Pascal Huser werden gescoord. Door de wissels daalde na de pauze het niveau maar desondanks konden Nick Buitenhuis en Nick de Vos de eindstand naar 0-8 tillen.
FC Emmen D1: Kortman (31. Schrik); Rijkens, Room (20. De Vos), Nick Westebring, De Jong (10. Buitenhusi), Meinderts (31. Greve), De Bruin (31. Meijer), Wessels (31. ’t Hart), Rasevic, Huser, Schuldink (31. Arends).