FC Emmen bekert verder na late zege in Venlo

FC Emmen heeft woensdagavond in de absolute slotfase de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. In Venlo eindigde het in 2-3 voor onze club.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Emmen. Als eerst was het Jari Vlak die met een doordachte pass Richairo Živković wist te bereiken, maar hij kwam niet tot een doelpoging. Even later was het Ole Romeny die een vrije trap versierde op een goede plek. Mark Diemers ging achter de bal staan en schoot maar nét over het doel van Lukáš Zima heen.

Na iets meer dan een kwartier spelen werden de Venlonaren wat sterker en was daar ook gelijk de eerste kans via aanvoerder Rick Ketting. Uit een corner kopte de centrale verdediger naast het doel van Mickey van der Hart. Vervolgens ontstonden er een hoop kansen achter elkaar voor de Drentse formatie. Een voorzet van Diemers kwam uiteindelijk terecht op de paal, daarna kwam Živković na twee pogingen niet tot scoren én ging de rebound van Vlak via een tegenstander over.

Op het halfuur schoot Romeny van heel ver snoeihard tegen de lat. In de rebound probeerde ook Mohamed Bouchouari het, maar zijn inzet werd gepromoveerd tot een hoekschop. In de aanval die daarop volgde kwam een schot van Romeny uiteindelijk voor de voeten van Vlak, die de bal kon intikken voor de 0-1.

Nog geen vijf minuten later was het weer raak. Diemers probeerde het vanaf randje zestien, maar zijn schot verdween via een Limburgs been achter doelman Zima en zo verdubbelde hij de voorsprong. Vlak voor rust was VVV dichtbij de aansluitingstreffer na een misverstandje in de verdediging, maar Van der Hart voorkwam dat.

Minder tweede bedrijf leidt alsnog tot overwinning
De Limburgers schoten letterlijk uit de startblokken en een hard schot van afstand ging tegen de vuisten van Van der Hart. Binnen een kwartier spelen in de tweede helft kwam VVV-Venlo via Huisman op 1-2. Uit een corner, doorgekopt door Ketting, tekende de Vitesse-huurling voor de aansluitingstreffer voor VVV.

De tweede helft was minder dan de eerste en VVV bleef aandringen. Na 75 minuten voetbal kwam het dan ook op gelijke hoogte via Nick Venema, die de bal keihard achter Van der Hart schoot.

In de absolute slotfase trok de ploeg van Dick Lukkien de overwinning tóch nog over de streep. Vanuit een afgeslagen hoekschop gaf Bouchouari een voorzet die uiteindelijk voor de voeten van Miguel Araujo kwam. Met een uiterste krachtsinspanning kon de Peruaan raak prikken.

Dankzij deze treffer en dus de overwinning gaat FC Emmen door naar de volgende ronde van de TOTO KNVB-beker. De loting is aanstaande zaterdagavond. Overigens spelen we aankomende zondag wéér een belangrijke wedstrijd, ditmaal in de Eredivisie. Om 16.45 uur komt SC Cambuur op bezoek in Emmen. Cambuur verloor vanavond in het bekertoernooi van De Treffers.

VVV-Venlo – FC Emmen: 2-3

31. Jari Vlak 0-1
34. Mark Diemers 0-2
58. Daan Huisman 1-2
75. Nick Venema 2-2
90+4. Miguel Araujo 2-3

VVV-Venlo: Zima; Dekker, Ketting, Koglin, Janssen (77. Lathouwers); Sedláček, Klaasen (76. Kluskens); De Boer (57. Roemer), Huisman (93. Van Rooijen), Johansson (57. Kristinsson); Venema.

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Heylen, Dirksen (59. Luzayadio (84. Veldmate)); Veendorp, Vlak; Romeny (74. Assehnoun), El Messaoudi (46. Bernadou), Diemers (73. Mendes); Živković.