Terug naar overzicht Terug

FC Emmen B1 wint toernooi op Ameland


 FC Emmen B1 logeerde van vrijdag tot en met zondag op Ameland waar werd gelogeerd in een kampeerboerderij. Behalve trainen nam de ploeg ook deel aan een toernooi dat is genoemd naar Jan Bruin, de spits die afkomstig is van het eiland. Naast FC Emmen en Cambuur waren BV Veendam B1 en de amateurclubs Amelandia, Geel Wit en Broeksterwoude op het toernooi van de partij.
FC Emmen B1 won op de eerste dag van het Amelandia Jan Bruin toernooi met 1-0 van Cambuur Leeuwarden B1. Gianluca Caria scoorde de enige goal. FC Emmen B1 speelde zaterdagmorgen tegen het plaatselijke Geel Wit en won met 13-0. Gerben Rog 4, Rick ten Voorde 3, Jessie van der Graaf 2, Gianluca Caria 1, Mike Koenders 1, Jeroen van der Ham 1 en een eilandbewoner in eigen doel zorgden voor de monsterscore.
In de eindstrijd op zondag werd BV Veendam B1 overtuigend met 2-0 verslagen. Man van de wedstrijd werd Gerben Rog die beide treffers voor zjn rekening nam. Het was de perfecte afsluiting van een goed georganiseerd toernooi.   


FC Emmen C1 verbleef een weekeinde in ’t Harde waar twee wedstrijden werden gespeeld. Zaterdag werd met 10-1 van De Graafschap C2 gewonnen. Jurgen Locadia 6, Michael Chacon 2, Stan Ypenburg en Dilan van Bree tekenden voor de goals. Zondag werd het trainingskamp afgesloten met een wedstrijd tegen de B-jeugd van Germanicus. Ondanks het verschil in fysiek opzicht won de C-jeugd van FC Emmen toch duidelijk met 4-2. Dilan van Bree, Michael Chacon en Jurgen Locadia scoorden voor de pauze en Dilan van Bree nam ook de vierde treffer voor zijn rekening. De C-jeugd vermaakte zich in ’t Harde uitstekend en volgens onderstaande foto’s werden ook nieuwe trainingsmethodes toegepast.