FC Emmen A1 wint eerste bekerwedstrijd

Go Ahead Eagles A1-FC Emmen A1 was een wedstrijd met veel goals waarbij zeker in de eerste helft de partijen aan elkaar gewaagd waren. Op het sportpark in Twello nam FC Emmen in de vijfde minuut de leiding door toedoen van Richard Johannes na voorbereidend werk van Wesley Wakker. De voorsprong hield slechts twee minuten stand en na 20 minuten spelen raakten de Emmenaren zelfs op achterstand. Michelangelo Marcelina zorgde echter in de 31e minuut voor de 2-2 stand die ook de ruststand werd. Na de pauze gebeurde er veel. FC Emmen begon wat slap en raakte daardoor op een 3-2 achterstand. In de 65e minuut zag het er nog somberder uit toen Janko Dekker een strafschop veroorzaakte en bovendien met zijn tweede gele kaart naar de douches kon. Doelman Pieter IJzerman stopte de penalty echter. Vijf minuten later kreeg ook FC Emmen een strafschop toe Richard Johannes in het strafschopgebied werd gepakt. Hij wilde zelf de strafschop nemen maar deed dat slecht door rechtstreeks in de handen van de keeper te schieten. Tien minuten voor het einde knokten de Emmenaren zich opnieuw op gelijke hoogte. Nadat eerst een bal op de lat was beland maakte Jeffrey Visser het karwei af: 3-3. In de extra tijd ging FC Emmen vervolgens met de volle buit aan de haal toen een combinatie van Jeffrey Visser en Wesley Wakker door laatstgenoemde werd afgerond.
FC Emmen A1: IJzerman; De Vries, Wolbers (46. Schijff), Dekker, Siekman; Moolhuizen, Marcelina (46. Beeksma), Schonewille; Johannes, Fidom (75. Visser), Wakker.