FC Emmen B1 wint nipt van AFC '34

TVC ’28 A1-FC Emmen A1 1-8
FC Emmen A1 was een paar maatjes te groot voor de ploeg uit Tubbergen. Met acht gescoorde goals zou het kunnen lijken alsof de technische staf tevreden was maar dat was niet helemaal het geval. De score had namelijk veel hoger uit kunnen vallen maar veel kansen gingen verloren door ongeconcenteerd spel. In de eerste helft waren achtereenvolgens Niels Grevink, Derian Reinders, Justin Mulder en Matthijs Hensens succesvol. Na pauze raakte Matthijs Hensens op dreef. Hij scoorde eerst de 0-5 uit een strafschop om ook de 0-6 te laten aantekenen. Derian Reinders nam de 0-7 voor zijn rekening waarop de thuisclub mocht tegenscoren: 1-7. Matthijs Hensens zette het slotaccoord met zijn vierde goal wat de achtste voor FC Emmen A1 was.
FC Emmen A1: Schrik; Berens (70. Baas), Sanafikha, Komduur (52. Nijkamp), Smidt (70. Graver), Grevink, Ndayisaba (70. Bangura), Reinders, Hensens, Mulder, Padding.

FC Emmen B1-AFC B1 3-2
Na de matige prestatie van een week eerder moest FC Emmen B1 op eerherstel en dat lukte hoewel een 3-0 voorsprong nog bijna uit handen werd gegeven. Het was in het stadion geen hoogstaande wedstrijd met in de eerste helft weinig doelrijpe mogelijkheden. In de zeventiende minuut viel de openingstreffer toen Joey Klaver uit een assist van Raphael Ngendakumana scoorde. Tien minuten na de thee gaf wederom Raphael Ngendakumana de voorzet waaruit Kjelt Engbers kon scoren: 2-0. De buit leek binnen en dat gevoel werd nog sterker tioen vijf minuten na de 2-0 Levon van Dijk er 3-0 van maakte. De ploeg uit Alkmaar bleef evenwel hard werken voor een beter resultaat en dat zorgde er voor dat in de 67e minuut de stand op 3-1 werd gebracht. Een vrije trap belandde op de onderkant van de lat en werd vervolgens door Nick de Jager ingelopen: 3-1. De vrije trap was een geducht wapen bij AFC ’34 want drie minuten voor het einde viel ook nog de 3-2, nu rechtstreeks uit een vrije trap van Illias Boudini: 3-2. FC Emmen slaagde er evenwel in de voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast te houden.

FC Emmen B1: Jalving; Berends (65. Van den Berg), Wielink, Van Dijk (75. Hemme), Sliedrecht, Bijlsma, Bos, Luiken (75. Gierveld), Engberts (65. Jan Scholten), Klaver (75. Hindriks), Ngendakumana.

Raphael Ngendakumana (links) en Kjelt Engbers.

Go Ahead Eagles C1-FC Emmen C1 6-2
Op de gecombineerde Dierendag/Offerdag was C1 heel wat van plan tegen de Go Ahead Eagles in Twello. Helaas werd echter vergeten in de eerste helft van de wedstrijd te gaan voetballen! De 1-0 achterstand na twintig minuten werd nog op fraaie wijze weggewerkt, maar nog in dezelfde minuut kwam FC Emmen ook weer op achterstand. Daarna ging er veel mis en bij Go Ahead veel goed, wat leidde tot een 5-1 ruststand. Na een goed gesprek in de rust en wat omzettingen kwam er in de tweede helft een heel ander C1 uit de kleedkamer. Er werd met drive en durf gespeeld wat meteen resulteerde in drie grote kansen voor Thijs Dallinga, Ruben Roosken en Ronald Gerdes. Na een mooi, maar afgekeurd kopbaldoelpunt kon Thijs Dallinga in de 50e minuut de verdiende treffer maken: 5-2. De Eagles scoorden vijf minuten voor tijd nog de 6-2. Er had veel meer voor FC Emmen C1 ingezeten indien het de eerste helft net zo goed als de tweede had gespeeld.

C1 doelman Sjoerd Borg stond behoorlijk onder druk.

Thijs Dallinga aan de bal.

FC Emmen D1-De Graafschap D1 1-1
Het blijft moeizaam punten sprokkelen voor FC Emmen D1. Het gelijke spel tegen de Doetichemmers bracht het totaal na vijf wedstrijden op vier. De Emmenaren kwamen al in de tweede minuut op achterstand nadat de doelman een vrije trap niet onder controle kreeg. De bezoekers hadden tien minuten later een goede kans op de 0-2 maar het schot ging maar net naast. Daarna kwamen de Emmenaren iets beter in het spel. Vince Abad kreeg in de 13e minuut een mogelijkheid zonder die te benutten en dat zelfde gold voor Jerany Lie-a-Lien die een honderd procent kans kreeg maar recht tegen de doelman op schoot. In de tweede helft was het hard werken voor de thuisclub om te pogen er minimaal nog een gelijkspel uit te slepen. Dat lukte uiteindelijk in de vijftigste minuut toen Leon Draisma uit een voozet van Jeroen Welles inkopte.

GVAV Rap. D1-FC Emmen D2 1-0
Voetballend was FC Emmen D2 beter dan de thuisclub die vooral met lange ballen op de grote spits gevaarlijk werd. Na twintig minuten kwam GVAV op voorsprong maar daar ging een forse overtreding op doelman Mark Pomper aan vooraf. De scheidsrechter zag het echter door de vingers waarop een aanvaller van GVAV de bal in het lege doel kon lopen. Na rust heeft FC Emmen D2 er alles aan gedaan maar verder dan een schot van Aidan Bulder en een kopbal op de lat van Dani Jansen kwam Emmen niet.
FC Emmen D2: Pomper; Bulder, Sieljes, De Roo, Mulder, IJpelaar, Hulshof (De Jonge),  Roufs, De Vries (Sem Janssen), Dries (Dani Jansen),  Nijgh

Emmen E1 (FC Emmen E1)-Alcides E1 6-2

Een topper tussen de twee ploegen zonder puntverlies. Na een sterk begin van Alcides E1 kwamen de Emmenaren op stoom en scoorden vier maal voor de rust. Na de rust kwamen de bezoekers uit Meppel terug in de wedstrijd, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg die nog twee maal scoorde. Het was een bij vlagen goede wedstrijd tegen een goede tegenstander die uiteindelijk toch nog overtuigend gewonnen. De winst werd opgedragen aan Jeremiah Ridderbusch die wegens ziekte afwezig was. Doelpunten: Damien Zwikker (2), Florian Zegiri (2), Jort Jalving en Lars Meijer. Woensdag speelt E1 een vriendschappelijke wedstrijd thuis tegen Drenthina E1.

Ter Apel E1-Emmen E3 (FC Emmen E2) 6-4