FC Emmen B1 verslaat koploper Ajax

Ajax A2-FC Emmen A1 (wedstrijd is verplaatst naar a.s. maandag 19.00 uur)

FC Emmen B1-Ajax B2 2-1
De verrassing van de dag was de zege van FC Emmen B1, dat de voorlaatste plaats inneemt, op de tot dan toe ongeslagen koploper Ajax B2. De basis voor deze fraaie overwinning werd in de eerste helft gelegd. Dozé Manuel kreeg al in de 3e minuut twee dotten van kansen maar benutte ze niet. In de tiende minuut joeg Frank de Jong echter een vrije trap langs de Ajax doelman waardoor de thuisclub verdiend aan de leiding kwam. Frank de Jong stond in de 17de minuut ook aan de basis van de 2-0. Uit zijn hoekschop werkte Jelle Siekman de bal langs de zwakke doelman Sergio Padt. FC Emmen had nog gemakkelijk de rust met een 3-0 voorsprong kunnen ingaan. Zo joeg Janko Dekker nog een vrije trap op de dwarslat. Ajax B2, met de Oranje onder 16 internationals Tayfun Candan en Ben Rienstra in de gelederen, probeerde na de hervatting de verloren tijd in te halen. De Amsterdammers oefenden veel druk uit en het werd een partijtje aanvallen en verdedigen met de thuisclub in de verdedigende rol. Doelman Pieter Yzerman redde echter wat er te redden viel en de rest van de ploeg werkte zich uit de naad om de voorsprong over de streep te brengen. Pas in blessuretijd moest FC Emmen zwichten maar liep geen verdere schade op.
FC Emmen B1: Pieter Yzerman; Görtz, Zuidberg, Dekker, Tim Siekman; De Jong, Nouri, Jelle Siekman; Wakker (75. Wolbers), Manuel, Dost (68. Herbers).

FC Emmen C1-BV Veendam C1 2-1
Ook de ‘kleine derby’ werd door FC Emmen gewonnen. Door deze winst en het gelijktijdige verlies van Go Ahead Eagles staan de Emmenaren weer op kop. De eerste helft was duidelijk voor de thuisclub. Jessie van der Graaf opende in de tiende minuut de score na een doorkopbal van Rick ten Voorde. Vier minuten later was het Ten Voorde zelf die de 2-0 voor zijn rekening nam. FC Emmen bleef de betere ploeg maar Gianluca Caria stuitte op de Veendammer sluitpost in een poging er 3-0 van te maken. BV Veendam verkleinde in de 25e minuut tot 2-1 waarna Benard Bakker nog eens de lat raakte. De tweede helft was voor de gasten en FC Emmen ontsnapte aan de gelijkmaker toen doelman Pascual Koops hands maakte maar de scheidsrechter de voordeelregel niet toepaste waardoor BV Veendam werd benadeeld.
FC Emmen C1: Koops; Kuilder, Kazantzis, Van der Berg, Bal (60. Kaddouri); Rog (36. Bouws), Caria, Simon Yzerman; Bakker (36. Hoff), Van der Graaf (68. van Mourik), Ten Voorde.

FC Emmen D1-GRC Groningen D1 6-0
De D-jeugd speelde een prima wedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld. Het creëerde diverse scoringsmogelijkheden, wat niet van de gasten uit Groningen kon worden gezegd. Uitblinker aan Emmer zijde was, naast de gemakkelijk scorende Wouter Beijering, verdediger Michael Chacon. Beijering zette FC Emmen D1 met doelpunten in de 5e, 6e en 13e minuut op een 3-0 voorsprong. Jurgen Locadia maakte er na de pauze 4-0 van (36e minuut) waarna Beijering in de 46e minuut 5-0 scoorde. Het laatste woord had Locadia met het zesde doelpunt vier minuten voor tijd.
FC Emmen D1: Berends (31. Schuldink); Jonkers (31. Mol), Westebring (31. Poelstra), Chacon, Strating (31. Stollinga); Van Bree, Hindriks, Heerkes; Huser (31. Locadia), Slagveer, Beijering.