A-jeugd speelt gelijk tegen Ajax A2

Op de ongebruikelijke maandagavond leek FC Emmen A1 aanvankelijk een fikse nederlaag tegemoet te gaan. Na een half uur spelen stond het reeds 2-0. ,,We hadden het ontzettend moeilijk, we gaven te veel ruimte weg. En daar zat Ajax natuurlijk op te wachten”, zei trainer Claus Boekweg. Op slag van rust verkleinden de Emmenaren echter tot 2-1 door een doelpunt van Helal Nouri. In de tweede helft stond er een ander FC Emmen op het veld. Boekweg: ,,We stonden beter en waren feller in de duels. En vervolgens creëerden we ook kansen.” De gelijkmaker viel twintig minuten voor tijd via Danny Jaspers. De eindfase bracht nog wel een stuk spanning mee. FC Emmen moest het duel met tien man uitspelen omdat invaller Harm Hindriks na amper twee minuten in het veld te hebben gestaan een rode kaart kreeg. Er waren nog kansen over en weer maar een goed knokkend FC Emmen hield het ene puntje in de knip.
FC Emmen A: Ebeltjes; Balsala, Schepers (Otten, vervangen door De Almeida), De Roo, Guchelaar; Husers, Zwikker (Hindriks), Nouri; Jesper Voorintholt, Van der Weide, Jaspers (Pot).