FC Emmen B1 verrast koploper AFC B1 in eigen huis

FC Emmen A1-PH A1 9-0
Een regelmatige overwinning voor de Emmenaren die tien minuten nodig hadden om de score te openen. Matthijs Hensens legde terug op Dave Padding die keurig scoorde: 1-0. Er volgde een reeks kansen die onbenut bleven maar na een klein half uur zorgde Matthijs Hensens uit een strafschop, nadat hij ten val was gebracht, voor de 2-0. Dave Padding (33e) en Niels Grevink (41e) bepaalden ruststand op 4-0. Na de thee was de scherpte er iets af en pas na twintig minuten spelen werd er weer gescoord. Derian Reinders greep vervolgens de hoofdrol door vier keer achter elkaar te scoren in respectievelijk de 65e, 68e, 80e en 83e minuut. Hij profiteerde van de voorbereiding van Ahmed Ndayisaba, Matthijs Hensens en Dave Padding. De 9-0 kwam op naam van Niels Grevink.
FC Emmen A1: Schrik; Berens, Komduur (60. Graver), Bangura, Smidt (60. Ndayisaba), Nijkamp, Grevink, Reinders, Padding, Hensens, Wolters (46. Baas).

AFC B1-FC Emmen B1 1-2
FC Emmen B1 heeft de opmars voortgezet door koploper AFC B1 in Amsterdam met 2-1 te kloppen.  FC Emmen B1 is AFC B1 nu tot op een punt genaderd. De Emmenaren begonnen goed en gaven het goede spel van de afgelopen weken een vervolg. De bal ging goed rond, maar het leidde aanvankelijk nog niet tot kansen. Dat laatste gold ook voor AFC B1. In de 23e minuut was het raak door Kjelt Engbers met Remco Bos als de aangever. Tot aan de rust bleef FC Emmen de betere ploeg maar gescoord werd er niet. Na de rust zette AFC wat meer druk en scoorde in de 44e minuut de gelijkmaker. Het spel van FC Emmen werd wat onrustiger, waardoor AFC iets beter in de wedstrijd kwam. Op het laatst wilde trainer Rick Slor toch een beslissing forceren en wisselde verdediger Nande Wielink voor spits Joey Klaver. Hierdoor veranderde het spelbeeld in het voordeel van FC Emmen. Twee minuten voor het einde scoorde Jochem Scholten op schitterende wijze de winnende goal: 1-2.
FC Emmen B1: Scherpen, Sliedrecht, Fokke, Wielink (70. Klaver), Berends, Bijlsma, Bos, Jochem Scholten, Ngendakumana, Engbers, Van den Berg (56 Jan Scholten).

ON Almelo C1-FC Emmen C1 0-6
Met Paul Kamphuis als coach voor de verhinderde Said Bakkati greep FC Emmen C1 een duidelijke zege in Almelo. De score had eigenlijk hoger moeten uitvallen gelet op de hoeveel kansen maar de vaak goed opgezette aanvallen kregen niet altijd de juiste afronding. Met rust stond het 0-3 door goals van Thijs Dallinga (2) en Ronan Zwaagstra. Thijs Dallinga kopte na de thee de 0-4 binnen op aangeven van Ruben Roosken, Ronald Gerdes volgde met de 0-5 met een assist van Thijs Oosting en nam ook de 0-6 voor zijn rekening.
FC Emmen C1: Jalving; Knol, Timmermans, Luchies, Van der Vlag (Dokter), Scholte (Brand), Zwaagstra (Ebbinge), Oosting, Aalderink, Dallinga (Gerdes), Roosken.

Shane Dokter (rechts) in duel met een ON verdediger.

Een doelpoging van Thijs Oosting (14).

FC Emmen D2- RVO FC Groningen D2 0-3.
FC Emmen D2 begon slap aan de wedstrijd want binnen vijf seconden kreeg FC Groningen al een grote kans en binnen een minuut lag de 0-1 al in de touwen. Hierna herpakte Emmen zich enigszins en kreeg iets meer grip op de wedstrijd, dit alles zonder tot kansen te komen. Na 16 minuten volgde de 0-2 uit een gemakkelijk gegeven strafschop. Vijf minuten voor rust maakte Fc Groningen na een fout in de verdediging 0-3 en was de wedstrijd al voor de rust gespeeld. Na de rust probeerde FC Emmen nog wat van de wedstrijd te maken en kreeg het via invallers Milan Dries en Giel Franssen nog kansen op een eretreffer. Aan de andere kant bleef FC Emmen achterin zeer matig optreden en behoedde keeper Mark Pomper zijn ploeg voor een grotere nederlaag.
Trainer Björn Zwikker vond dat zijn ploeg zonder lef en creativiteit speelde: ,,Speel je een wedstrijd van dit niveau dan zul je alert en scherp moeten zijn, in de vorige wedstrijden stond onze organisatie verdedigend zeer sterk en dit was vandaag dus niet het geval. Ook aanvallend brachten we absoluut te weinig, ik heb alleen maar balletjes terug en breed gezien terwijl we in voorgaande wedstrijden juist erg creatief waren. Toch is er geen man overboord, als je zit hoe wij de eerste seizoenshelft hebben wij gepresteerd, dan kunnen we als elftal alleen maar tevreden zijn.”
FC Emmen D2: Pomper; Bulder, Meijles (Dries), Jakobs, De Roo, Hulshof (Sem Janssen), IJpelaar (de Jonge),  Roufs,
De Vries (Dani Jansen), Nijgh, Mulder (Franssen).

MSC E1-Emmen E1 (FC Emmen E1) 2-3
Een topper tussen de nummers twee en één waarin FC Emmen E1 meteen druk zette en na vijf minuten op 0-1 kwam door een doelpunt van Kas Lamberink. MSC E1 kwam hierna snel terug en wist in twee aanvallen twee keer te scoren en de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Na zeventien minuten bracht Damien Zwikker de stand weer op 2-2, wat tevens de ruststand werd. Na de rust was FC Emmen E1 de betere ploeg en creëerde veel kansen. Toch duurde het tot vijf minuten voor tijd voordat Jort Jalving de dik verdiende 2-3 kon scoren. De drie punten gingen terecht mee naar Emmen.

Emmen E3 (FC Emmen E2)-Genemuiden E1 7-4
Een leuke wedstrijd met een spannend scoreverloop waarin de Emmenaren de betere ploeg vormden. Toch namen de gasten een voorsprong die door een treffer van Mehdi Ela Naser teniet werd gedaan.  Nadat Thom Bijkerk, die samen met René Hingstman een prima partij speelde, de stand op 2-1 had gebracht kwam Genemuiden op gelijke hoogte: 2-2. René Hingstman zorgde voor 3-2 maar de gasten kwamen nogmaals op gelijke hoogte. Dat spelletje herhaalde zich nogmaals toen de 4-3 van Mehdi Ela Naser opnieuw werd gevolgd door de gelijkmaker: 4-4. In de laatste vijf minuten schoot Jan Doldersum echter met een echte hattrick FC Emmen E2 naar de 7-4 overwinning.