FC Emmen B1 verliest kostbare punten

FC Emmen B1 vocht zich in de tweede helft keurig terug in de wedstrijd na bij rust een 1-0 achterstand te hebben opgelopen en kwam via een treffer van Rick ten Voorde op gelijke hoogte. Er leek een puntje in de lucht te zitten maar een benutte vrije trap zorgde er vijf minuten voor het einde voor dat Ajax B2 met een 2-1 zege aan de haal ging.

Ajax liet het betere combinatiespel zien, wat ook van een Ajax team mag worden verwacht, maar de Emmenaren gaven zich niet zo maar gewonnen. Echte kansen waren er in de eerste helft weinig maar na exact een half uur spelen sloegen de gasten toe. Doelman Pascual Koops kon in eerste instantie nog keren maar was kansloos op de door Ricardo Kip ingeschoten rebound. FC Emmen zette na de thee alles op alles om minimaal op gelijke hoogte te komen en na een kwartier spelen lukte dat plannetje ook. De naar rechts uitgeweken Rick ten Voorde knalde met een diagonaal schot zijn ploeg naar de 1-1. Kort daarna had Gianluca Caria wellicht een mogelijkheid kunnen krijgen maar raakte de bal maar half. Bij FC Emmen stond C-junior Jurgen Locadia in de spits en na goed een uur kwam met Luciano Slagveer een tweede C-junior binnen de lijnen. Tien minuten voor het einde bracht dit duo Ajax doelman Berrevoets even in de problemen maar de winnende treffer viel uiteindelijk aan de andere kant. In de 75e minuut werd een door Oranje o.16 international Cerilio Cijntje ingeschoten vrije trap FC Emmen noodlottig: 1-2. Voor Ajax zal het duel waarschijnlijk nog wel een staartje krijgen niet alleen door een directe rode kaart in de 70e minuut voor aanvoerder Dico Koppers maar vooral omdat de scheidsrechter na afloop door Ajacied Yener Arica werd geslagen en een kopstoot kreeg toegediend.
FC Emmen B1: Koops; Hoff, Van der Ham, Kuilder (67. Slagveer), Koenders, Bal, Kazantzis, Van der Berg, Locadia, Caria, Ten Voorde.

Aanvoerder Lars van der Berg gebruikt zijn handen.