C-jeugd FC Emmen kort voor kampioenschap

Quick Boys A1-FC Emmen A1 0-3
De 3-0 zege van de Emmenaren was er eentje van drie punten pakken en vlug de bus in. Het spelpeil was namelijk niet om over te juichen volgens trainer Eric Lippold. ,,Vooral in de eerste helft speelden we slap, het liep totaal niet.” Dat FC Emmen desondanks op voorsprong kwam had te maken met het feit dat een Katwijker na een voorzet van Jordy Beeksma in eigen doel schoot. Dat was na ruim twintig minuten spelen. Erwin de Vries schoot nog een keertje op de lat. Na de pauze liep het iets beter en kwam FC Emmen nauwelijks nog in de problemen. Toch vielen de treffers twee en drie erg laat. In de 89e minuut maakte Jeffrey Visser er met een gelukje 0-2 van waarbij hij zo ongeveer op de doellijn lag. Eric Lippold was zo reëel te erkennen dat er een behoorlijk buitenspelluchtje aan zat. Vijf minuten in de extra tijd werd het nog 0-3 toen Janko Dekker na een overtreding op Jordy Beeksma een strafschop binnenschoot.
FC Emmen A1: IJzerman; Dos Reis, Dekker, Schijff, De Vries, Moolhuizen, Van Aanholt (46. Visser, 90. Fokkens), Schonewille, Beeksma, Fidom, Wakker.

FC Emmen C1-SC Enschede C1 6-1
De koploper kende een matige start, de gasten uit Enschede zetten snel druk op de bal en slaagden er na acht minuten zelfs in om op voorsprong te komen. Twee minuten later stond het echter al weer gelijk via Luciano Slagveer die een keepersfout afstrafte. Na een klein half uur kwam Kai Schra na een vrije trap vrij te staan en bepaalde de ruststand op 2-1. Na de pauze liep het beter bij FC Emmen dat desondanks een van de minder goede duels van het seizoen speelde. In de 45e minuut maakte Michael Chacon er na enig solowerk 3-1 van waarna Stephen Warmolts (58e), Dilan van Bree (67e) en nogmaals Chacon (69e) de eindstand naar 6-1 tilden.
FC Emmen C1: Schuldink (36. Schrik); Jonkers, Poelstra, Streutker, Warmolts, Westebring, Elperman, Schra, Heerkes (36. Chacon), Slagveer, Van Bree, Stollenga (36. Ypenburg).

Vitesse AGOVV D1-FC Emmen D1 3-0
Een ietwat geflatteerde nederlaag voor de Emmenaren omdat zowel de 1-0 als 2-0, die beiden in de eerste helft vielen, duidelijk vanuit een buitenspelpositie werd gescoord. Na de pauze combineerde de Gelderse combinatie wel beter maar toch kregen de Emmenaren redelijke kansen. Dylan Wessels, Pascal Huser en Kay Rijkens konden daar echter niet goed mee omgaan. De Emmenaren konden ondanks de nederlaag terugzien op een alleszins acceptabele wedstrijd waarbij het de geblesseerden Abe de Jong en Dylan Wessels plus de zieke Kay Rijkens moest missen.
FC Emmen D1; Kortman (31. Schrik); Arends (31. ’t Hart), De Bruin, Room, Schuldink, Rasevic, Westebring, Meinderts, Huser, Greve, Meijer (45. De Vos).