FC Emmen B1 stelt behalen titel nog week uit

FC Emmen A1-Tubantia A1 3-0
Uit hadden de Emmenaren met 3-0 van Tubantia gewonnen en in eigen huis werd deze score nog eens herhaald. De Emmenaren hadden wat moeite om na de viering van het kampioenschap de draad weer op te pakken, trainer Theo ten Caat was daarbij ook nog afwezig, maar halverwege de eerste helft werd de score toch geopend. Derian Reinders schoot diagionaal van buiten de zestien raak. Drie minuten later herhaalde hij dit kunststukje wat zijn veertigste goal van het seizoen (beker en competitie) betekende.  Daarbij bleef het na een helft spelen en na de thee was het maken van doelpunten ondanks het overwicht een erg moeilijk verhaal. Derian Reinders tikte bijvoorbeeld een perfecte voorzet van Dave Padding naast. Kort daarna kon Reinders van dichtbij tot twee maal in kansrijke positie uithalen maar de bal bleef in de verdediging van Tubantia steken. Waar FC Emmen met elf man in de tweede helft niet in slaagde, lukte met een man minder uiteindelijk wel. Vijf minuten voor tijd viel Niels Grevink geblesseerd uit en er was geen vervanger meer voorhanden. Drie minuten later viel vervolgens de 3-0. Derian Reinders legde keurig terug op Dave Reinders die de 3-0 moeiteloos op zijn naam schreef.
FC Emmen A1: Schrik (46. Hölscher); Graver, Grevink, Komduur (36. Smidt), Bangura, Albertus, Nijkamp, Padding, Mulder, Hensens (58. Ndayisaba), Reinders.

Argon B1-FC Emmen B1 1-0
De Emmenaren hadden bij winst het kampioenschap behaald maar dat streven ging de mist in. Naast de eigen nederlaag wonnen de concurrenten Be Quick 1887 B1 en AFC B1 wel hun wedstrijden. Komende zaterdag ontvangt FC Emmen B1 het Amsterdamse Zeeburgia B1 en hoopt dan de titel te kunnen pakken.

De wedstrijd liep totaal anders dan verwacht. Spelen op een veld, waar normaal nog geen schapen op willen lopen, met een tegenstander die voornamelijk niet wilde voetballen. Natuurlijk had FC Emmen B1 het aan zich zelf te wijten, dat het met die omstandigheden totaal verkeerd om ging. Aan de werklust lag het niet maar bijna niemand behaalde ook maar zijn niveau, er werd onrustig gespeeld als de bal wel in het spel was. Toen Argon na tien minuten ook nog op uiterst knullige wijze op 1-0 kwam, werd het een groot probleem om de wedstrijd te laten kenteren. In de rust de boel op scherp zetten, het hielp niet. Ook de wissels brachten geen ommezwaai te weeg. Frank Fokke wist het zelfs te presteren een gele en een rode kaart te krijgen in amper tien minuten. Dus bleef het bij de ene goal in de tiende minuut en stond FC Emmen B1 met lege handen.
FC Emmen B1: Scherpen, Sliedrecht, Van Dijk (66. Fokke), Wielink, Berends, Luiken (52. Klaver), Bos, Bijlsma, Ngendakumana, Engbers (66. Van den Berg), Jochem Scholten (52. Jan Scholten).

FC Emmen C1-GVAV Rap C1 3-0
Na het teleurstellende verlies vorige week tegen Be Quick was de noodzaak om te winnen van GVAV-Rapiditas weer wat gegroeid. Het vertrouwen was echter groot, want thuis werden na de winterstop alle wedstrijden nog gewonnen. Vanaf het eerste begin probeerde FC Emmen grip te krijgen op de wedstrijd. In deze fase kreeg ook GVAV nog een kans te scoren, maar het was Ruben Roosken die in de 9e minuut Thijs Dallinga goed bediende met een niet te missen voorzet: 1-0. Vanaf dit moment was het eigenlijk al duidelijk dat de thuisclub de wedstrijd niet meer uit handen zou geven. Het duurde echter tot de 34e minuut voor dit werd uitgedrukt in de score. Uit een fraai een-tweetje tussen Bas Aalderink en Ruben Roosken scoorde laatstgenoemde de 2-0. Dat was ook de ruststand. In de 39e minuut kwam de 3-0 tot stand uit een mooie lange pass van Aron Timmerman op Ruben Roosken, die fraai twee man passeerde om daarna weer Dallinga de 3-0 te laten scoren.  Wat tevens de eindstand werd. Omdat PEC Zwolle met 3-0 van Be Quick won, staat FC Emmen C1 in de strijd om de derde plaats nog steeds vijf punten voor op Be Quick met nog twee wedstrijden te gaan.

Thijs Dallinga tikte de 3-0 voor FC Emmen C1 binnen.

Bas Aalderink behoudt het overzicht.

Thijs Dallinga scoort deze keer niet.

Ronald Zwaagstra gaat een voorzet lanceren.

PEC Zwolle D1-FC Emmen D1 0-2
FC Emmen kwam wat stroef uit de startblokken, maar de controle over de wedstrijd kwam daarna snel. FC Emmen kreeg grote kansen en daaruit zorgde Jerany Lie a Lien een kans op aangeven van Rowin Schuiling voor 0-1. Daarna werd een glaszuivere goal afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Er werden nog grote kansen gemist op de 0-2. In de blessuretijd van de eerste helft mocht Leon Draisma een hoekschop nemen. Voor het doel werd voor verwarring gezorgd en daardoor kon Luke Dokter met een volley met links het net laten bollen: 0-2. Na de rust hield FC Emmen de controle, zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Leon Draisma kreeg nog een goede kopkans, maar de keeper stond op de juiste plaats. Het laatste kwartier van de tweede helft drong PEC Zwolle aan en dat resulteerde in twee kansen, maar geen goals. Al met al een verdiende zege voor FC Emmen D1 en het klassenbehoud is hiermee veilig gesteld.
FC Emmen D1: Yme Meier, Bas Seubers, Bjorn Klaassens, Luke Dokter, Stef Jagt (Toine Slor), Bjørn Plaggenborg (Andrej Alilovic), Jerany Lie a Lien, Lars Dijk, Quincy Gall (Jeroen Welles), Rwoin Schuiling, Leon Draisma (Roan Gierveld)

Urk E1-Emmen E1/FC Emmen E1 1-5
FC Emmen blijft op titelkoers via de ruime 5-1 zege op Urk. De doelpunten kwamen in het fysiek zware duel op naam van Florian Zegiri 3, Jort Jalving 1 en Lars Meijer 1.

Alcides E3-Emmen E3/FC Emmen E2 0-8
De Emmenaren waren veel te sterk en hadden bij een wat scherpere afwerking ruimschoots de dubbele cijfers kunnen halen. Bij rust stond het 0-3 in een duel waarin FC Emmen E2 af en toe goed voetbal liet zien. Voor rust scoorden achtereenvolgens Rene Hingstman, Mehdi Ela Naser en Janiek Jongsma. Janiek Jongsma nam na de pauze de 0-4 en 0-5 voor zijn rekening en Rene Hingstman maakte het halve dozijn vol. Mehdi Ela Naser verzorgde vervolgens de laatste twee Emmer treffers.