FC Emmen B1 pakt punt tegen Twente Heracles

Twente Heracles A2-FC Emmen A1 1-0 (rust 0-0)
Voor FC Emmen A1 is een eind gekomen aan een fraaie reeks ongeslagen wedstrijden die op zes bleef steken. Toch had trainer Claus Boekweg geen reden om ontevreden te zijn. ,,Als de instelling niet goed was geweest, zou het een ander verhaal zijn maar die was gewoon goed. We hebben eigenlijk maar één kans weggegeven en die werd ons fataal omdat we voorin niet in goede doen waren. Maar we hebben een hele mooie reeks gehad en dan komt er een keer dat je onderuit gaat.”
De ploegen waren aan elkaar gewaagd met veel strijd en beleving, alleen in de doelmonden gebeurde vrijwel niets. Vijf minuten na de pauze werd een foutje van Martin de Roo FC Emmen fataal. Voor FC Emmen was het de laatste wedstrijd in 2005, het seizoen wordt op 9 januari weer hervat.
FC Emmen A1:
Ebeltjes; Balsala, Schepers (Hoolsema), De Roo, Guchelaar; Huser, Zwikker, Otten; Jaspers (Pot), Van der Weide (De Almeida), Jesper Voorintholt.

FC Emmen B1-Twente Heracles B2 1-1 (rust 0-1)
FC Emmen heeft de kans laten liggen om de voorsprong op nummer laatst Twente Heracles B2 te vergroten. Het goede nieuws was daarbij de afstand ook niet kleiner is geworden. Het kostte de Emmenaren een hoop energie om uiteindelijk nog tot een puntje te komen. De ploeg toonde veel inzet maar was wellicht een tikkeltje te ijverig. Het ging allemaal te gehaast waardoor van goed samenspel dikwijls geen sprake was. Spits Dozé Manuel liet na twintig minuten spelen de eerste kans liggen en kreeg in de tweede helft ook nog een dot van een mogelijkheid maar raakte de paal. Op dat moment leidden de gasten echter met 0-1 door een prima doelpunt in de 32e minuut. De tweede helft speelde zich voornamelijk op de helft van Twente Heracles af maar er moest uiteindelijk een goal in eigen doel aan te pas komen om de gelijkmaker te kunnen vieren. De Twentse verdediger Yildirim passeerde in de 58e minuut zijn eigen doelman met een kopbal: 1-1. FC Emmen bleef vervolgens aandringen en kreeg via Helal Nouri nog een prima kans maar de middenvelder kopte rechtstreeks in de handen van doelman Koetsier.
FC Emmen B1: Pieter Yzerman; Görtz, Zuidberg, Dekker, Tim Siekman; De Jong, Dost (35. Herbers), Nouri; Jelle Siekman, Manuel (55. Wolbers), Wakker.

FC Emmen C1-Flevo Boys C1 6-0 (rust 3-0)
FC Emmen C1 speelde een puike wedstrijd tegen het fysiek sterke Flevo Boys. Er werd goed gecombineerd en dat leidde tussen de 15e en 22e minuut tot drie goals. Gianluca Caria opende de score, vijf minuten later gevolgd door een treffer van Jessie van der Graaf op aangeven van Rick ten Voorde. Jessie van der Graaf scoorde in de 22e minuut zijn tweede doelpunt vanaf elf meter nadat Lothar van Mourik was gevloerd. Op slag van rust kreeg FC Emmen een tweede penalty na een overtreding ten opzichte van Jori Bouws maar Yannis Kazantzis schoot deze keer over. In de tweede helft verhoogde Jessie van der Graaf in de 40e minuut tot 4-0. Vijf minuten later trof Gianluca Caria doel na uitstekend opkomen van Jori Bouws. In de 50e minuut gaf Rick ten Voorde voor waarop Gianluca Caria de eindstand op 6-0 bepaalde.
FC Emmen C1: Koops (40. Blanken); Kuilder, Kazantzis (36. Rog), Van der Berg, Bal (45. Bakker); Ten Voorde, Simon Yzerman (45. Hoff), Bouws; Caria, Van der Graaf, Van Mourik (40. Kaddouri).

FC Emmen D1-Helpman D1 9-1 (rust 5-0)
Een trainer van een elftal dat met 9-1 wint is doorgaans een tevreden mens maar dat ging niet op voor FC Emmen D1 coach Nico Haak. ,,We hebben een slechte wedstrijd gespeeld tegen een elftal dat kansloos onderaan staat.” FC Emmen had de uitwedstrijd tegen Helpman met 15-1 gewonnen. Herman Hindriks brak in de 9e en 17e minuut de score open. Julian Mol vervolgde in de 19e en 21e minuut tot 4-0. Voor hem waren het de eerste doelpunten van het seizoen. De rust ging in met een 5-0 stand door toedoen van Wouter Beijering. Luciano Slagveer (35), Menno Heerkes (43), Pascal Huser (52) en Luciano Slagveer (59) namen de resterende treffers voor hun rekening.
FC Emmen D1: Schuldink; Jonkers, Westebring (31. Stollinga), Chacon, Strating; Van Bree, Hindriks (31. Slagveer), Heerkes; Huser, Mol, Beijering (31. Locadia).