FC Emmen B1 onderuit bij PEC Zwolle B1

FC Emmen B1 heeft het inhaalduel tegen PEC Zwolle B1 met 2-1 verloren. De wedstrijd werd in het Zwolse IJsseldelta stadion gespeeld. Door het verlies hebben de Emmenaren verzuimd de koppositie van ADO Den Haag B1 over te nemen dat nu een punt voorsprong heeft.

Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, bleek al in de eerste wedstrijd van het seizoen. Ook nu weer twee ploegen die voor de winst wilden gaan, wat resulteerde in kansen en schoten op de paal, van onder anderen Thijs Oosting. Maar ook de blauwvingers raakten het aluminium. Toch ontbrak er iets aan het spel van de Emmenaren, het liep niet echt gesmeerd. Net voor de rust kon PEC hiervan profiteren met de 1-0 in de 39e minuut. Na de rust was het zaak om de score weer recht te trekken. Dat gebeurde dan ook in de 44e minuut via Aron Timmerman met een vrije trap uit een bijna onmogelijke hoek. Maar vier minuten later kwam PEC Zwolle wederom op voorsprong door slap ingrijpen achterin bij FC Emmen: 2-1. Nog was er niets verloren en werden kansen gecreëerd, een doelpunt viel er niet en FC Emmen wist weer wat het is om te verliezen.  FC Emmen B1: Kjell Scherpen, Matthijs Verheul (63. Dorjani van der Heide), Aron Timmerman, Twan Berends, Jaymie Hemme, Lorenzo Hindriks (58. Freddy Quispel), Rob Deiman, Thijs Oosting, Thijs Dallinga, Kjelt Engbers en Lesley Osazee (47. Jearl Margaritha).