FC Emmen B1 moet meerdere erkennen in ADO Den Haag

Legmeervogels A1-FC Emmen A1 0-7
Het kampioenschap in de tweede divisie zit er niet meer in voor de Emmer A-jeugd maar promotie via de nacompetitie behoort wel degelijk tot de mogelijkheden. De Emmenaren staan in de derde en laatste periode na de winst op Legmeervogels A1 op een gedeelde eerste plaats samen met De Graafschap dat al een periode heeft. Er zijn echter meer kapers op de kust zodat winnen een noodzaak is. FC Emmen bleef in ieder geval voor de tiende keer achter elkaar ongeslagen. De wedstrijd in Uithoorn vormde geen probleem voor de Emmenaren. In de eerste helft werd reeds een 0-4 voorsprong opgebouwd. Jochem Scholten (5e), Tyson dos Santos (15e) uit een strafschop, Bram Komduur (36) met een fraaie vrije trap en Sander de Grote (38e) nadat Mark van den Berg koppend de lat had geraakt waren de schutters.
FC Emmen A1, dat zonder de geschorsten Matthijs Hensens en Niels Grevink aantrad,  terwijl Rogier Luiken in de warming up afviel, ging na de rust op dezelfde voet voor. Na twee minuten scoorde Sander de Grote na een assist van Merik Sliedrecht de 0-5. Emil Bijlsma was in de 65e minuut de maker van de 0-6 en het sluitstuk werd in de 87e minuut gezet door wederom Sander de Grote.
FC Emmen A1: Knigge; Sliedrecht, Wielink, Van den Berg (60. Roosken), Ngendakumana, Jochem Scholten, Dos Santos, De Grote, Sanafikha, Komduur, Bijlsma.

FC Emmen B1-ADO Den Haag B1 0-2
FC Emmen B1 kon het niet bolwerken tegen koploper ADO Den Haag B1 waarvan het in Den Haag overigens nog had gewonnen. Het zat de Emmenaren in die wedstrijd echter bepaald niet tegen maar dat was vandaag niet het geval. De gasten waren iets dominanter hoewel de eerste grote kans voor FC Emmen B1 was. In de zevende minuut trof linkerspits Jearl Margaritha met wat waarschijnlijk als een voorzet was bedoeld de binnenkant tweede paal. Thijs Oosting kon de mogelijkheid in tweede instantie net iet afmaken. Ruim halverwege de eerste helft kwam ADO Den Haag op voorsprong middels een vrije trap die in de linkerbovenhoek verdween. Tien minuten later viel al de 0-2 en die stand bleef tot aan de rust staan. Met het na een uur spelen inzetten van Freddy Quispel kwam er wat meer vaart in de Emmer aanval en hij was het die bijna de 1-2 scoorde. Een mooi schot van grote afstand werd echter door de foutloos keepende Delano Roos tot hoekschop verwerkt. Negen minuten later leek Freddy Quispel met een prachtig lobje wel te slagen maar opnieuw was het doelman Roos met een katachtige reactie die een Emmer treffer in de weg stond. In de slotfase zette FC Emmen B1 wel alles op alles om nog iets aan de score te veranderen. Maar een kopbal van Twan Berends en een vrije trap van Thijs Oosting in de extra tijd troffen geen doel.
FC Emmen B1: Scherpen; Osazee, Hemme, Berends, Verheul, Deiman, Oosting, Hindriks (57. Quispel), Margaritha (65. Zwaagstra), Engbers, Dallinga.

Deze actie van Thijs Dallinga kon volgens scheidsrechter De Boer niet door de beugel.

Jearl Margaritha zet voor.

Kjelt Engbers heeft een Hagenaar op de rug.

De Emmer verdediging kijkt, inclusief doelman Kjell Scherpen (rechts), toe hoe een vrije trap in de hoek verdwijnt voor de 0-1.

FC Emmen C1-Go Ahead Eagles C1 3-4
In de eerste helft was Go Ahead Eagles de betere ploeg en drukte dat ook uit in een forse 0-3 tussenstand. De goals waren het gevolg van drie omschakel momenten die dus perfect werden uitgebuit. FC Emmen C1 was niet van plan zich bij de dreigende nederlaag neer te leggen en begon goed na de rust. Het kreeg echter opnieuw een tegenslag te verwerken toen uit een vrije trap een Deventenaar koppend de 0-4 kon binnen knikken. De wedstrijd leek een gelopen koers maar het pakte toch iets anders uit. Eerst verkleinde Mark Ploeger tot 1-4 en kort daarna volgde de 2-4 van Ben Scholte. Vijf minuten voor het einde gaf opnieuw Scholte de thuisclub nog meer hoop op een goede afloop door uit een voorzet van Jordy Luchies de 3-4 te scoren. Er zat nog meer in want in de resterende spannende minuten kregen Ben Scholte en Vincent Pichel nog kansen op de gelijkmaker maar dat zat er uiteindelijk toch niet in: 3-4.
FC Emmen C1: Haak; Knol, De Vries (50. Van der Vlag), Luchies, Dokter, Scholte, Brand (36. Pichel), Aalderink, Deuring (Duinkerken), Carty.

De Graafschap D1-FC Emmen D1 0-0
FC Emmen D1 trainer Robin Witte kon uiteindelijk wel leven met het doelpuntloze gelijke spel in Doetinchem. ,,Maar het was mooier geweest als we drie punten hadden gepakt, dan waren we klaar geweest. Het was echter een goede afspiegeling van de krachtsverhouding.” De Graafschap D1 ontpopte zich als een best goed spelende ploeg die veel tijd op de helft van de soms wat slordig opererende Emmenaren doorbracht. Niettemin gaf FC Emmen D1 weinig doelrijpe kansen weg. Ook na de pauze speelde De Graafschap wat soepeler maar dat leverde tegen de gedisciplineerd spelende Emmenaren geen doelpunten op.
FC Emmen D1: Hugo Fransen; Jansen, De Roo, Mulder, Seijes, Hulshof, IJpelaar (Meijles), Broers (Slomp), Roufs, De Vries, Nijgh.

FC Emmen D2-Schalkhaar D1 1-1
In een rommelige wedstrijd van beide kanten kwam FC Emmen D2 na vijf minuten onfortuinlijk op een 0-1 achterstand. Ondanks een aantal kansen voor FC Emmen D2 werd dit ook de ruststand.  In de tweede helft drong FC Emmen D2 aan en ontstonden er wel mogelijkheden. De wedstrijd leek op een 0-1 verlies af te stevenen, tot Dave Funke uit een directe vrije trap op de rand van de 16 meter de bal prachtig in de kruising schoot.  De 1-1 was een terechte uitslag vandaag tegen een stugge tegenstander.
FC Emmen D2: Sibon, Meijer (Kuipers), Zwikker (Teuben), Funke, Tempelman, Boer (Jalving), Egberts, de Munnik, Nijmeijer, Zeqiri (Gravelle), Lamberink (Ridderbusch).

Be Quick E1-FC Emmen E1 4-3
FC Emmen E2-SC Erica E1 4-4