FC Emmen B1 levert topprestatie

FC Emmen B1 had gezien de elfde plaats die het op de ranglijst in nam de punten hard nodig waardoor de komst van koploper FC Zwolle B1 op een verkeerd moment leek te komen. Het pakte echter totaal anders uit want de Emmenaren speelden een puike partij en de eindstand van 4-1 was zelfs niet geflatteerd.
De Emmenaren speelden met overgave maar waren ook in voetballend opzicht minstens gelijkwaardig aan de Zwollenaren. Dat leidde in de beginfase tot twee kansen voor Gianluca Caria die de juiste richting nog misten. In de 27e minuut kreeg FC Emmen wegens een handsbal een strafschop toegewezen en aanvoerder Lars van der Berg maakte het karwei koelbloedig af: 1-0. Twee minuten voor de pauze verhoogde FC Emmen zelfs tot 2-0 via een treffer van de prima spelende Gianluca Caria. De rust ingaan met een voorsprong van twee goals leek haalbaar maar de gasten kwamen in de slotminuut toch nog terug tot 2-1. In de tweede helft probeerden de geprikkelde gasten er van alles aan te doen om minstens op gelijke hoogte te komen maar FC Emmen B1 bleef keihard knokkend voor een goed resultaat overeind. Na zeven minuten werd de voorsprong zelfs tot 3-1 uitgebouwd nadat de scheidsrechter een indirecte vrije trap toekende wegens ongeoorloofd terugspelen op de doelman. Rick ten Voorde scoorde hieruit de 3-1. Toen Simon IJzerman in de 62e minuut de stand op 4-1 bracht was het een gelopen koers. De uitslag had zelfs nog hoger kunnen uitvallen maar vooral dankzij het vlaggen van de Zwolse assistent-scheidsrechter bleven meerdere treffers uit.
 FC Emmen B1: Koops: Hoff, Kuilder, Van der Berg, Koenders, Kazantzis, Caria, IJzerman (75. Fokkens), Rog (67. Wolting), Bal, Ten Voorde (78. Poelstra).

Pascual Koops was een betrouwbaar sluitstuk.

Corbin Kuilder (liggend) tikt de bal voor de voeten van een Zwollenaar weg.

Rick ten Voorde (niet zichtbaar) scoort de 3-1.