FC Emmen A1 doet weer goede zaken

FC Emmen A1-Quick 7-3
Met de 7-3 zege bleef FC Emmen A1 voor de zevende achtereenvolgende keer ongeslagen voor de competitie en het was de vierde overwinning op rij. Het was een doelpuntrijk duel dat door Bas Dost met een hattrick in de 3e, 10e en 27e minuut op gang werd gebracht. Daarna verslapten de Emmenaren een beetje en gaven door prutswerk in de defensie kort voor rust twee goals weg waardoor het plotseling 3-2 stond. Maar door de 4-2 van Wesley Wakker in de 40e minuut kon toch de rust worden ingegaan met een 4-2 stand. Met zijn vierde treffer van de dag zette Bas Dost zijn ploeg in de 57e minuut op een 5-2 voorsprong, een stand die tot de 81e minuut bleef gehandhaafd. Op dat moment verkleinden de gasten uit Den Haag tot 5-3. Een vierde Haagse treffer had de spanning helemaal terug kunnen brengen maar zover lieten de Emmenaren het niet komen. Eerst maakte Jordy Beeksma met de mooiste goal van de middag er in de 87e minuut 6-3 van. In de 89e minuut werd Bas Dost in het strafschopgebied gevloerd en de aansluitende strafschop werd door René Wolbers keihard ingeschoten: 7-3.
FC Emmen A1: Springer: De Vries, Wolbers, Dekker, Siekman (82. Van der Berg), Van Aanholt, Beeksma, Goos, Fidom, Dost, Wakker (84. Ten Voorde).

Bas Dost heeft zojuist de 2-0 gescoord.

Bas Dost wordt getroost na het scoren van de 3-0.

Wouter van Aanholt (tweede van links) en Camiel Fidom (tweede van rechts) in een luchtgevecht verwikkeld.

Wesley Wakker zet zijn ploeg op 4-2.

Tim Siekman mag niet verder van de Hagenaar Thijs van Schelven.

Quick ’20 C1 – FC Emmen C1 2-7
Het was een uitstekende middag voor FC Emmen C1. Het won zelf van Quick ’20 en zag concurrent FC Zwolle met 2-0 bij BV Veendam verliezen. Op het moeilijk te bespelen kunstgras in Oldenzaal speelde FC Emmen C1 aanvankelijk geen goede wedstrijd hoewel het na goals in de 14e en 20e minuut van Wouter Beijering en Jurgen Locadia tamelijk snel op voorsprong kwam. Toen de thuisclub in de 26e minuut verkleinde tot 1-2 leek het fout te gaan bij de koploper uit Emmen. Quick ’20 kwam dicht in de buurt van de gelijkmaker maar FC Emmen haalde toch de pauze met een 2-1 voorsprong. Na rust waren de Emmenaren beter bij de les. Wouter Beijering scoorde binnen een halve minuut de 1-3 en daarna liepen de Emmenaren via goals van Michael Chacon, Luciano Slagveer en Jens-Jurn Streutker uit naar 1-6. Quick ’20 deed nog iets terug met de 2-6 maar Stan Ypenburg vergrootte kort daarop tot 2-7 wat tevens de eindstand werd.
FC Emmen C1: Schuldink: Jonkers (55. Stollenga), Streutker, Warmolts, Tom Westebring, Van Bree, Chacon (50. Hindriks), Heerkes, Slagvee, Lociadia (55. Schra), Beijering (60. Ypenburg).

FC Emmen D1-De Graafschap D1 0-6
Uit hadden de D-pupillen van FC Emmen het tegen De Graafschap nog zo slecht niet gedaan maar thuis  bleken ze kansloos te zijn. Er werden te veel fouten gemaakt waardoor de weg naar het doel een gemakkelijke was voor de Doetinchemmers. Al in de derde minuut stond het 0-1 daarna was er een fase waarin FC Emmen D1 redelijk in de wedstrijd zat maar een tweede verdedigingsfout veroorzaakte de 0-2. Na rust gaven de Emmenaren nog vier goals op simpele wijze weg waardoor de 0-6 een logische uitslag was.
FC Emmen D1: Kortman (31. Schrik): De Jong (31. Meinderts), Rijkens, Rasevic (31. Greve), Arends (31. Meijer), Westebring, Buitenhuis, Wessels, Huser, De Bruin, Schuldink.