FC Emmen B1 en E-pupillen verder in bekerstrijd

Achilles 1894 B1-FC Emmen B1 0-4 (beker)
Van Achilles zijde was de competitiewedstrijd Be Quick B1-FC Emmen B1 bekeken en op grond daarvan meenden de Assenaren, de koplopers in de derde divisie, een kans te hebben. In het veld kwam daar niets van terecht, FC Emmen B1 was baas en mocht het zich zelf aanrekenen dat het al niet in de eerste helft beslist was. Kansen hiervoor waren er wel. Verdiend kwam FC Emmen B1 in de 23e minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van een Achillesspeler, die een voorzet van Raphael Ngendakumana in eigen doel tikte. Voetballend bleef FC Emmen B1 beter, maar tien minuten voor de rust werd het wat slordiger, maar desondanks werd er niets weggegeven. Na de pauze besliste FC Emmen B1 binnen tien minuten de wedstrijd. In de 45e minuut was het de ingevallen Joey Klaver die een voorzet van Emil Bijlsma binnenschoot. Drie minuten later was er een vrije trap voor FC Emmen die opzij werd gelegd door Joey Klaver en door Nande Wielink onberispelijk werd binnengeschoten vanaf twintig meter. Een corner in de 50e minuut kwam in de kluts en toen Levon van Dijk de bal voor zijn voeten kreeg, was het 0-4. Het bleef hier bij, beide teams zetten al hun wissels in wat het spelbeeld er niet beter op maakte. FC Emmen B1 speelt op 6 juni in Steenwijk bij ‘d Olde Veste de finale tegen Be Quick B1 uit Haren.
FC Emmen B1: Robin Jalving, Twan Berends, Levon van Dijk (71. Frank Fokke), Nande Wielink, Mark van den Berg (59. Jaymie Hemme), Rogier Luiken, Remco Bos (67. Lorenzo Hindriks), Emil Bijlsma (51. Jochem Scholten), Raphael Ngendakumana, Kjelt Engbers en Jan Scholten (40. Joey Klaver)

FC Emmen E1-SC Erica E1 9-1 (beker)
De E-pupillen van FC Emmen hebben zich moeiteloos geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. In de JENS Vesting werd SC Erica E1 met 9-1 verslagen. Bij vlagen werd er goed gecombineerd tegen de fysiek sterke tegenstander. Doelpuntenmakers: Jort jalving 3, Kas Lamberink 2, Damien Zwikker 2, Florian Zegiri 1, Jeremiah Ridderbusch 1.

Foto’s: Roel Bos.