FC Emmen B1 doet goede zaken

FC Emmen A1-Excelsior A1 2-4
FC Emmen A1 had bij winst op Excelsior de vijfde plaats kunnen bereiken maar dat zat er helemaal niet. De ploeg miste door het ontbreken van Tim Siekman, Janko Dekker, Robert Schonewille en René Wolbers te veel kwaliteit en had nog slechts een veldspeler op de reservebank. De 0-1 na een kwartier spelen was een treffer in eigen doel van Mauro dos Reis en twee minuten later maakte de Rotterdamse linkerspits Serano van der Hurk 0-2 van. Na een half uur deed FC Emmen iets terug. Een schot van Wesley Wakker werd gekeerd en Wouter van Aanholt scoorde vanuit de rebound 1-2. Slecht verdedigen was er de oorzaak van dat de gasten de ruststand op 1-3 konden brengen. Van der Hurk was wederom de maker. De Emmenaren moesten ook nog verdediger Erwin de Vries missen die wegens een blessure na de thee niet terugkeerde. Na de hervatting werkte FC Emmen wel hard maar kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Wel maakte Wesley Wakker er vijf minuten voor tijd met een prachtig schot nog 2-4 van, verder reikte de thuisploeg niet.
FC Emmen A1: Pieter IJzerman; De Vries (46. Wolting), Schijff, Fokkens, Dos Reis, Van Aanholt, Moolhuizen, Beeksma, Visser, Fidom, Wakker.

Mauro Dos Reis springt het hoogst maar scoort in eigen doel

Wouter van Aanholt (links) schiet de 1-1 binnen.

Erwin de Vries zit na zijn uitvallen teleurgesteld op de bank.

Pieter IJzerman ligt geblesseerd op de grond maar krijgt weinig aandacht.

Jeffrey Visser komt ten val (Foto’s FC Emmen Media).

FC Omniworld B1-FC Emmen B1 2-3
Een belangrijke driepunter voor FC Emmen B1 op hekkensluiter FC Omniworld. Met de C-junioren Menno Heerkes, Michael Chacon en Jurgen Locadia in de basis plus het duo Nico Haak en Hans Kamphuis op de bank als vervangers voor de wegens familieomstandigheden ontbrekende Rick Mulder begon de B-jeugd sterk. Jurgen Locadia scoorde op aangeven van Rick ten Voorde na vier minuten de 0-1 en Gianluca Caria verhoogde met een volley vanaf een meter of zestien na tien minuten tot 0-2. ,,We hebben in dat eerste kwartier goed gespeeld en veel kansen gehad, alleen jammer dat er slechts twee werden benut”, constateerde Nico Haak. De thuisclub kon daardoor weer in de wedstrijd komen en scoorde kort voor de rust dan ook de aansluitingstreffer: 1-2. Tien minuten na rust kwam Dilan van Bree in het veld voor Dries Jan Bal en tekende vrijwel onmiddellijk voor de 1-3. De Emmenaren kregen meer goede kansen op meer alleen FC Omniworld scoorde nog in de allerlaatste minuut.
FC Emmen B1: Koops; Hoff, Van der Ham, Kazantzis, Koenders (65. Streutker), Heerkes, Bal (50. Van Bree), Chacon, Caria, Ten Voorde, Locadia (75. Slagveer).

FC Emmen D1-Go Ahead Eagles D1 2-3
FC Emmen D1, bij afwezigheid van Nico Haak gecoached door Erwin van Oosten, liet te gemakkelijk de 0-1 toe maar herstelde zich voor de pauze keurig. Pascal Huser zorgde zowel voor de 1-1 als de 2-1: de laatste treffer na voorbereidend werk van Mark Meijer. De thuisclub had mogelijkheden om verder uit te lopen zonder dat het kansen toestond. Kansen kwamen er ook in de tweede helft maar de doelpunten werden door de ploeg uit Deventer gescoord.
FC Emmen D1: Kortman (Schrik); De Jong, Rijkens (Arends), Room, Schuldink, De Bruin, Wessels, Rasevic, Huser, Westebring, Meijer.