FC Emmen B1 boekt monsterscore op Fortuna

Roda ’46 A1-FC Emmen A1 2-4
De ploeg van trainer Gert Heerkes is de tweede periode goed van start gegaan met de 4-2 overwinning in Leusden op Roda ’46 A1. Beide elftallen moesten wegens rode kaarten het grootste deel van het niet hoogstaande duel met tien man spelen. De eerste rode kaart was voor FC Emmen verdediger Bram Komduur. Hij trok in de 26e minuut aan de noodrem nadat Jos Smidt te kort op zijn doelman speelde. De vraag was of de overtreding binnen of net buiten de zestien plaats vond maar de vrouwelijke scheidsrechter kende geen twijfels. De strafschop werd door de thuisclub benut. Elf minuten later kreeg ook Roda ’46 met rood te maken wegens natrappen waardoor er weer evenwicht ontstond. FC Emmen A1 kwam daarna vrij vlot op gelijke hoogte toen Tyson dos Santos met een schitterend diagonaal schot de stand op 1-1 bracht wat tevens de ruststand was. Sloot FC Emmen de eerste helft goed af, direct na de thee zette zich dit door toen Nande Wielink in de 47e minuut een vrije trap ineens via binnenkant paal langs de Roda ’46 doelman joeg: 1-2. De thuisclub sloeg vier minuten later terug uit een vrije trap. Het laatste half uur was echter voor FC Emmen A1. Tyson dos Santos knalde eerst nog op de paal maar in de 62e minuut tilde Raphael Ngendakumana de stand naar 2-3. De invallers Jan en Jochem Scholten stelden de drie punten definitief veilig toen Jan Scholten na goed stoorwerk van Jochem Scholten voor de 2-4 zorgde.
FC Emmen A1 miste de geblesseerden Levon van DijK en Mathijs Hensens. Laatstgenoemde liep op de training van donderdag letsel op met vermoedelijk een enkelband blessure.
FC Emmen A1: Knigge; Sliedrecht, Wielink, Komduur, Smidt (46.Van den Berg), Dos Santos, Luiken, Bijlsma, Ngendakumana, Grevink (67. Jan Scholten), De Grote (46. Jochem Scholten).

FC Emmen B1-Fortuna Sittard B1 12-0
Hoewel Fortuna Sittard de slechtst presterende ploeg in de eerste divisie is, werd het nog nooit in de huidige competitie zo afgeslacht als tegen FC Emmen B1. Het hoogste aantal tegentreffers tot nu toe was zes en dat aantal werd dus door de oppermachtige Emmenaren verdubbeld. Binnen zes minuten stond het al 3-0 toen de Emmenaren als een mes door de boter door de Fortuna verdediging sneden. Achtereenvolgens Thijs Oosting, Kjelt Engbers en Rob Deiman waren de makers. Nog voor rust werden daar twee treffers aan toegevoegd die beiden voor rekening van Kjelt Engbers kwamen. De 4-0 kwam tot stand na een fraaie assist van Thijs Oosting. De tweede helft was de helft van Thijs Dallinga. De na rust ingevallen aanvaller scoorde liefst vier maal op rij in de 42e, 49e, 55e en 68e minuut. Hij had er ook gemakkelijk vijf op rij van kunnen maken maar gunde toen de treffer aan Freddy Quispel. Ruben Roosken (74e) en Freddy Quispel (78e) maakte het dozijn vol.
FC Emmen B1: Jalving; Verheul, Berends, Bos, Van der Heide, Oosting (54. Roosken), Deiman (67. Timmerman), Hindriks, Margaritha (41. Quispel), Engbers (41. Dallinga), Scheper (54. Osazee).

Thom Scheper scoorde niet maar was als voorbereider belangrijk.

Rob Deiman (12) kopt de 3-0 binnen.

Kjelt Engbers staat vrij voor Fortuna doelman Koot maar zal deze kans niet benutten.

FC Emmen C1-Almere City FC C1 2-3
FC Emmen C1 speelde een redelijke 1e helft. FC Emmen kwam een paar keer goed door via de zijkanten waar enkele mogelijkheden uit ontstonden. Halverwege de 1e helft werd een buitenspelgoal afgekeurd nadat Kjetil Brand en Luciano Carty samen op de keeper afkwamen maar Luciano Carty te ver voor de bal bleef staan. 10 minuten later scoorde Mark Ploeger de 1-0 na een goede voorzet van Luciano Carty. Almere City C1 werd voor rust niet gevaarlijk doordat FC Emmen C1 verdedigend goed samenwerkten. Uiteindelijk gingen FC Emmen met 1-0 de rust in.. De 2e helft komt FC Emmen C1 de eerste 15 minuten goed door. Na 15 minuten in de 2e helft komt het op 2-0 door een goed ingeschoten penalty van Jordy Luchies. Dan kantelt de wedstrijd volledig, 15 min voor het einde krijgen we 3 goals tegen waarbij Almere geen één echte kans heeft gecreëerd. Maar persoonlijke fouten tellen ook mee binnen het spel voetbal.

Borg, Van der Vlag(Knol), de Vries, Luchies, Dokter, Aalderink (Deuring), Pichel (Ebbinge), Brand, Ploeger (Duinkerken), Scholte, Carty.

Ajax o.14-FC Emmen o.14 5-2
Het was vooraf duidelijk dat FC Emmen onder 14 een zware middag tegemoet zou gaan tegen het nog zonder puntverlies zijnde Ajax. De ploeg was daar echter goed op ingesteld en verdedigde compact. Pas in de 21e minuut moest FC Emmen voor het eerst zwichten voor de Amsterdamse overmacht toen het uit een vrije trap 1-0 werd. Vier minuten volgde al de 2-0 maar FC Emmen onder 14 kwam terug tot 2-1 dankzij een goal van Jeroen Welles die met een lange bal werd bediend. Ajax scoorde echter kort rust uit een frommelgoal de 3-1.Na rust werd er volop gewisseld wat het spelpeil meestal niet ten goede komt. Ajax kwam uit een hoekschop ineens tot 4-1 waarna Lars Dijk het verschil terug bracht tot twee goals door met het hoofd te scoren. De thuisclub bepaalde tenslotte de eindstand op 5-2 tegen een FC Emmen dat veel strijdlust toonde.

Almere City FC D1-FC Emmen D1 0-2
Een mooie overwinning voor FC Emmen D1 dat vooral een prima eerste helft speelde. Het domineerde in die fase, alleen viel de score een beetje te mager uit. De Emmer treffer werd gescoord door Joey Roufs terwijl Edgar Meijles nadrukkelijk bij de voorbereiding was betrokken. De tweede helft was uit Emmer zicht een tikkeltje minder. De ploeg stond niet meer zo compact als voor de pauze en FC Emmen was ook snel de bal weer kwijt. Doelman Hugo Franssen behoedde zijn ploeg een keertje voor de gelijkmaker die daardoor uit bleef. In de slotminuut viel de bevrijdende 0-2 door Damian de Vries na een pass van Giel Fransen.
FC Emmen D1: Fransen; Bulder, Sieljes, Meijles, Mulder, De Jonge (Jansen), Slomp (Fransen), Roufs, Mansaray, Broers (De Roo), Nijgh (De Vries).

FC Emmen D2-Be Quick 1887 D1 0-5
FC Emmen D2 had duidelijk moeite met het snelle combinatievoetbal van Be Quick 1887 D1. Dat resulteerde in een verdiende 0-3 ruststand. Na de rust kwam FC Emmen D2 wel beter in de wedstrijd, maar kon niet te scoren in tegenstelling tot de tegenstander die in de laatste vijf minuten de score verhoogde tot 0-5. Een fikse nederlaag tegen een goede tegenstander, waarbij FC Emmen D2 het succes van vorig week niet kon herhalen.
FC Emmen D2: Sibon, Meijer (Kuiper), Zwikker, Falke, Tempelman, Egberts (Ridderbusch), Gravelle, Jalving (de Munnik), Funke (Nijmeijer), Lamberink, Zeqiri (Teuben).

FC Emmen E2-SJO KZC ’08 E1 4-2
FC Emmen E2 heeft een prima resultaat behaald tegen een directe concurrent. Het was wel een spannend duel want na een helft spelen stond het nog 2-2. De Klazienaveners namen tot twee maal toe de leiding maar telkens slaagde FC Emmen E2 er in op gelijke hoogte te komen. Jesse Stolte tekende voor de 1-1 en Alseny Cisse zorgde voor de 2-2 ruststand. Na de pauze bleef FC Emmen E2 goed voetballen en dat resulteerde in nog twee doelpunten van Jesse Stolte.

GVAV Rap E1-FC Emmen E1 4-9
FC Emmen heeft zich goed hersteld van de onverwachte nederlaag tegen ACV E1 door het laag geplaatste GVAV Rapiditas E1 met grote cijfers te kloppen. In Groningen werd het 9-4 voor de Emmenaren. De doelpunten werden gemaakt door Thom Bijkerk 3, Janiek Jongsma 2, Dave Smid 2, Jan Doldersum 1 en René Hingstman 1.