Terug naar overzicht Terug

FC Emmen alleen gebaat bij winst


 Drie speelronden voor het einde staat nog allerminst vast welke clubs zich op de play offs mogen voorbereiden. FC Emmen behoort tot het rijtje van de kandidaten maar heeft het momenteel niet in eigen hand. Zeker is wel dat drie punten in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht de kansen doen stijgen en dat is dan ook het doel. ,,Morgen valt in ieder geval de beslissing over de vraag wie met de zesde periode gaat strijken of dat die plek door de hoogst geklasseerde in de eindrangschikking wordt ingenomen”, legt FC Emmen trainer Gerry Hamstra uit. ,,Op die zesde periodetitel hebben wij geen grip maar indien we winnen blijven we in elk geval meedoen.”
Op de vervangende zesde periodetitel, FC Volendam eindigt wel als eerste maar heeft reeds een titel, maken meerdere clubs aanspraken. FC Den Bosch staat met elf punten als tweede en wordt gevolgd door vier ploegen met tien punten: RKC Waalwijk, ADO Den Haag, Helmond Sport en FC Omniworld. Mocht FC Den Bosch of RKC als tweede eindigen is de derde plaats niet meer interessant want dan komt er geen vervangende periodekampioen omdat de nummers één en twee dan al een titel op zak hebben. Dat zou dan betekenen dat naast vier periodewinnaars ook de vier hoogstgeklasseerde clubs in de eindstand zich plaatsen.
De selectie van FC Emmen telt naast het vaste rijtje geblesseerden een tweetal twijfelgevallen in Robbie Haemhouts en Thomas Villadsen die echter wel de donderdagmorgen training heelhuids hebben doorstaan. Bij FC Dordrecht ontbreekt verdediger Reinhard Breinburg wegens een schorsing voor drie wedstrijden in het uitduel tegen RBC Roosendaal. FC Emmen wint overigens de laatste jaren maar moeizaam tegen de Dordtenaren. Van de laatste zeven thuiswedstrijden won Emmen er slechts eentje en dat was in het seizoen 2002/03.
Scheidsrechter is Hessel Steegstra die momenteel van alle scheidsrechters in de Jupiler League in doorsnee de meeste kaarten per wedstrijd geeft. Hij komt tot een gemiddelde van 4.3 per wedstrijd.