Beloften na rode kaart de weg kwijt

Jong FC Emmen speelde aanvankelijk best een acceptabel wedstrijd tegen Jong De Graafschap dat weliswaar op de derde plaats stond maar met twee duels achterstand gelijk kan trekken met koploper Jong Heracles. De Emmenaren namen zelfs na een kwartiertje de leiding toen Martin de Roo koppend uit een hoekschop scoorde. De voorsprong hield zeven minuten stand maar in de 21e minuut werd het eveneens uit een hoekschop gelijk. Verdediger Leon Broekhof was de maker. Zeven minuten voor de pauze moest doelman Lennon Ebeltjes net buiten zijn strafschopgebied ingrijpen. Volgens eigen zeggen kreeg hij de bal via de borst tegen zijn onderarm aan maar scheidsrechter Mulder zag er een rode kaart in. Gerben Springer werd zijn vervanger waarvoor aanvaller Randy van der Weide naar de kant moest. Even daarvoor was Robert Schonewille geblesseerd vervangen door Wouter van Aanholt. De Emmenaren slaagden er in de rust met een 1-1 stand te halen maar na de doelwisseling op sportpark Veenoord ging het mis. Voor spits Rifat Bugdayci werd het onder de ogen van hoofdtrainer Jan de Jonge een zeer geslaagde avond want hij bracht met een onvervalste hattrick de stand op 1-4. In de laatste zes minuten verhoogde Rik Sebens naar 1-5 waarna Bugdayci nog een keertje toesloeg.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Schonewille (30. Van Aanholt), De Roo, Schijff, Bergsma, Schepers, Zwikker, Beeksma, Voorintholt (78. Fidom), Van der Weide (39. Springer), Bernhardt.

De Graafschap-trainer Jan de Jonge weet de weg naar Veenoord wel te vinden.

Martin de Roo (midden) kopt de 1-1 binnen.

De 1-1 Van de Graafschap is onderweg. Uiterst rechts zweeft Jeroen Bergsma in het niemandsland.

Björn Zwikker (liggend) laat Edgar Bernhardt over zich heen gaan.

Ongeloof bij doelman Lennon Ebeltjes maar de scheidsrechter blijft bij rood. (Foto’s FC Emmen Media).