FC Emmen A1 wint uit van Haarlem A1

Haarlem A1-FC Emmen A1 1-2
Een prima overwinning voor de Emmenaren die goed bij de les waren op het gladde kunstgrasveld van Haarlem. De thuisclub trok wel in de beginfase fel van leer maar na een minuut of vijf zat FC Emmen goed in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 21e minuut in de 0-1 van Rick ten Voorde die een solo afsloot met een schot in de korte hoek. Haarlem probeerde een hoog tempo te spelen maar de goed geconcentreerd spelende Emmenaren zaten fel op de bal en wisten daarmee onheil te voorkomen. Na de pauze bleef Lorenzo Kranenburg in de kleedkamer achter en werd vervangen door Steven de Blok. De invaller scoorde reeds in de 46e minuut door zijn lichaam goed in te zetten. Haarlem moest uiteraard komen , deed dat ook maar gaf daarmee ook kansen weg doch FC Emmen verzuimde de 0-3 te laten aantekenen. In de 68e minuut moest doelman Pascual Koops wel zwichten toen Haarlem vanuit de counter gevaarlijk werd. In eerste instantie bleef Koops winnaar maar in de rebound was hij kansloos. In de slotfase werd het nog spannend. Voor de gasten waren er mogelijkheden voor Wouter van Aanholt, Arne van der Kooij en Rick ten Voorde terwijl de Haarlemmers met een tweetal hoekschoppen ook niet ongevaarlijk waren. Maar daarbj bleef het.
FC Emmen A1: Koops; Kuilder, Schijff, Van den Berg, Koenders, Bal, Beeksma, Kiekbelt (79. Van der Kooij), Fidom (80. Van Aanholt), Kranenburg (46. De Blok), Ten Voorde.

FC Emmen B1-Cambuur Leeuwarden B1 1-2
FC Emmen B1 had voor de verrassing van de dag kunnen zorgen door het hooggeklasseerde Cambuur te verslaan. Dat leek ook te lukken want de in de 48e minuut verkregen 1-0 voorsprong werd met veel inzet verdedigd maar vervolgens in de laatste twee minuten volledig weggegeven. favoriet Cambuur kende de beste start en doelman Wiebe Zinger moest met een tweetal reddingen in de eerste minuten de nul vasthouden. De Friezen bleven in de eerste helft de betere ploeg terwijl FC Emmen nauwelijks tot fatsoenlijke aanvallen kwam. Dat veranderde na de rust toen de voorsprong tot stand was gekomen. Luciano Slagveer zorgde daar in de 48e minuut voor door met een vrije trap die slecht genomen leek maar door iedereen inclusief de Cambuur doelman werd gemist: 1-0. De Emmenaren begonnen opeens te voetballen en kregen nog kansjes via Slagveer en invaller Ayhan Bas. De 1-0 was binnen handbereik tot de 78e en 79e minuut toen er organisatorisch van alles mis ging bij de thuiscub.
FC Emmen B1: Zinger; Westebring, Poelstra, Fokkens, Stollenga, IJzerman, Slagveer, Heerkes, Streutker, Van Bree, Slip (59. Bas).

Dilan van Bree komt lengte te kort

Luciano Slagveer heeft de 1-0 gescoord en wordt uitvoerig geknuffeld

Ayhan Bas (rechts) brengt de Cambuur doelman in de problemen.

Jens Jurn Streutker verliest dit duel

AFC C1-FC Emmen C1 1-1
Het puntje was verdiend voor de Emmenaren en met een beetje geluk hadden dat er ook drie kunnen zijn. De rust was ingegaan met een 1-0 stand. FC Emmen had wel veel balbezit maar kon vanuit die situatie geen kansen creëren. AFC scoorde wel vanuit de counter. Na de pauze ging FC Emmen achterin 1-op-1 spelen terwijl er een extra spits bij kwam. Het meer opportunistische spel van de Drentse formatie leidde in de 45e minuut tot de gelijkmaker. Pascal Huser leidde die in met een vrije bal die door Harold Strating werd afgerond: 1-1. Daarna had FC Emmen het betere van het spel met nog een geweldige kans voor Kay Schraa die na vijf tegenstanders te hebben uitgespeeld net iets te gehaast de afsluiting zocht. Doelman Stefan Kortman en invaller Nick Westebring waren opvallende spelers bij FC Emmen.
FC Emmen C1: Kortman; Hosseini, Jonkers, Strating, IJzerman (36. Westebring), Rasevic (65. Meijer), Warmolts, Bouws (50. Ypenburg), Huser, Schraa, Streutker (50. Rijkens).

FC Emmen D1-SC Heerenveen D1 2-9