FC Emmen A1 wint topper van Frisia A1

Emmen E1-Flevo Boys E2 6-2
Flevo Boys had de eerste kansen maar na een minuut of vijf was het FC Emmen E1 dat het initiatief overnam. Dat resulteerde in de 1-0 door Florian Zegiri in de 9e minuut. FC Emmen was helemaal los en er werd naar hartelust gecombineerd. Na elf minuten schoot Kas Lamberink na een mooie aanval de 2-0 binnen. In de 13e minuut was het opnieuw Kas Lamberink die scoorde: Na een kwartier scoorde Jort Jalving met een kopbal na goed voorbereidend werk van Melvin Falke en tekende voor de 4-0 ruststand. Na de pauze was het opnieuw Flevo Boys dat het initiatief nam, wat meteen leidde tot de 4-1. De wedstrijd was nu meer in evenwicht en er ontstonden kansen over en weer. In de 40ste minuut kon Flevo Boys op nieuw scoren: 4-2. Flevo Boys kreeg weer geloof in een goed resultaat, maar dankzij goed keeperwerk van Wouter Sibon kwam het niet dichterbij. Aan de andere kant was het Frank Wiegers die na een solo de keeper passeerde en de 5-2 binnentikte. In de 45ste minuut was het opnieuw Frank Wiegers die met een mooi schot de 6-2 eindstand binnenschoot.

SC Heerenveen C1-FC Emmen C1 3-3
FC Emmen C1 kwam een beetje sneu weg omdat de gelijkmaker voor de Friezen in de extra tijd viel. De Emmenaren hadden daarvoor tot drie maal toe de leiding genomen in een vooral prima eerste helft. Dorjani van der Heide schoot al in de tweede minuut de 0-1 binnen waar FC Emmen echter niet lang plezier van had want twee minuten later stond het al weer 1-1. Thijs Oosting nam vervolgens in de 17e minuut de 1-2 voor zijn rekening waarna de Emmenaren de kans op 1-3 lieten liggen. Kjelt Engbers mocht vanaf elf meter aanleggen maar miste. Later zou hij ook nog eens de lat raken. na een half uur spelen kwam SC Heerenveen weer langszij met de 2-2 maar de prima spelende Emmenaren namen in de laatste minuut voor de thee opnieuw een voorsprong. Nu was Twan Berends succesvol. Na rust zette SC Heerenveen de bezoekers vast in een poging de drie punten in eigen huis te houden. Dat lukte uiteindelijk niet, het bleef bij een enkel punt via een treffer in de extra tijd.
FC Emmen C1: Knigge; Hoogeveen, Hemme, Bos, Roosken, Berends, Seubers, Oosting, Dallinga (55. Gierveld), Engbers, Van der Heide.

Het is druk in het strafschopgebied van C1 doelman Rick Knigge (geheel rechts).

Kjelt Engbers probeert een Heerenvener van zich af te schudden.

Frisia A1-FC Emmen A1
1-2

Een echte topper want koploper FC Emmen had vooraf slechts twee punten voorsprong op nummer drie Frisia. In de eerste helft speelde FC Emmen ook prima, het creëerde kansen alleen bleef de afronding uit zodat met 0-0 moest worden gepauzeerd. Coach Claus Boekweg drukte zijn spelers op het hart het geduld te bewaren en dat leverde in het tweede bedrijf succes op. Binnen twee minuten, in de 50e en 51e minuut, kwam FC Emmen op een 0-2 voorsprong door treffers van Justin Mulder op aangeven van Dave Padding en Ahmed Ndayisaba met een onweerstaanbare solo vanaf de middenlijn. Na ongeveer een uur zette Boekweg zijn wisselspelers in en dat leverde alsnog problemen op. De samenhang was er een beetje uit en er werd slordig gevoetbald zodat de thuisploeg gevaarlijk kon worden. In de 75e minuut werd het zelfs 1-2 via een benutte strafschop waarna FC Emmen het nog moeilijk kreeg. ,,Ik was blij dat de scheidsrechter affloot”, bekende Claus Boekweg.
FC Emmen A1: Schrik: Graver, Kampman, Baardink, Bangura (64. Veenvliet), Berens (46. Ymele Feudjio), Kikkert, Gall (57. Wolters), Padding, Mulder, Ndayisaba (64. Yuksel).