FC Emmen A1 verstevigt koppositie

FC Emmen A1-Hoogezand A1 3-1
FC Emmen A1 had het in de eerste helft niet gemakkelijk tegen de fysiek sterke formatie uit Hoogezand. De eerste kans was wel voor de thuisclub toen Ahmed Ndayisaba in de twaalfde minuut na een mooie combinatie tot schot kwam maar over de lat mikte. Veel kansen creëerde de thuisclub daarna niet en verdediger Lars Baas moest zelfs aan de noodrem trekken om een doorgebroken speler te blokkeren wat hem geel opleverde. In de 32e minuut leverde een zwak moment in de Emmer verdediging wel de 0-1 op. In het restant van de eerste periode had een vrije trap voor FC Emmen op een aantrekkelijke afstand iets positiefs kunnen opleveren maar Muhammed Yuksel schoot over. Na de thee voerde FC Emmen A1 de druk op hoewel Hoogezand de eerste mogelijkheid kreeg die echter door doelman Joost Schrik werd verijdeld. Na goede kansen voor Justin Mulder, Paul Bangura en nogmaals Justin Mulder viel de gelijkmaker in de 62e minuut. Dave Padding legde breed op Jeremy Gall die diagonaal uithaalde: 1-1. Tien minuten later kegelde Lars Baas een vrije trap ineens langs de Hoogezandse doelman en een minuut daarop haalde Rik Graver doeltreffend vanaf dertig meter uit. In de slotfase moest Joost Schrik nog een keertje redding brengen maar kreeg FC Emmen nog diverse kansen op een hogere uitslag doch liet het bij de zwaar bevochten: 3-1.
FC Emmen A1: Schrik; Graver, Baas, Kampman, Bangura (57. Baardink), Boekholt, Gall, Ndayisaba, Mulder, Padding, Yuksel (46. Wolters).

FC Volendam B2-FC Emmen B1 2-2
Met een gelijkspel kreeg FC Emmen B1 meer wat het verdiende volgens coach Paul Weerman. ,,Het was van onze kant een slechte wedstrijd. Vooral in de eerste helft hebben we weinig gecreëerd. Er was weinig beleving en strijd en we lieten ons meestal afbluffen.” FC Volendam B2 nam halverwege de eerste helft een 1-0 voorsprong en vergrootte die kort na de hervatting tot 2-0. Dat was het sein voor Weerman om enkele wissels toe te passen. FC Emmen kwam terug tot 2-1 dankzij een door Jochem Scholten benutte strafschop. De thuisclub kreeg daarbij een rode kaart te verwerken waardoor FC Emmen weer in een goed resultaat begon te geloven. Dat werd beloond met de 2-2 door Levon van Dijk maar meer zat er niet in. FC Volendam kreeg zelfs nog een tweede rode kaart maar dat was te kort voor tijd om er nog van te kunnen profiteren
FC Emmen B1: Knigge; Koudenburg (Sliedrecht), Wielens, Van Dijk, Van den Berg, Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Grevink, jan Scholten (Ngendakumana), Hensens, Smidt.

FC Emmen C1-RVO/FC Groningen C1 4-0
FC Emmen C1 heeft meer afstand van de onderste regionen genomen door een keurige zege op FC Groningen C1. Na een helft spelen stond het reeds 3-0 omdat FC Emmen de geboden kansen optimaal afwerkte. De Groningers voetbalden zeker niet slecht maar in de zestien was het meestal einde verhaal. Kjelt Engbers scoorde zowel de 1-0 als de 2-0. De laatste uit een voorzet van Thijs Oosting die zelf voor de 3-0 zorgde. Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Echt in gevaar kwam FC Emmen dan ook niet en dankzij de derde treffer van Kjelt Engbers eindigde het duel in 4-0.
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen, Hemme, De Graaf (Roosken), Bos, Seubers (Hindriks), Berends, Oosting (Kallenkoot), Dallinga (Gierveld), Engbers (Gerdes), Van der Heide.

NEC D1 (am)-FC Emmen D1 0-1
Belangrijke punten voor de Emmer formatie die de eerste helft domineerde. Jerany Lie-A-Lien bezorgde in deze fase dan ook zijn ploeg een 0-1 voorsprong. FC Emmen kreeg nog een paar uitstekende mogelijkheden maar o.a. door een wegens buitenspel afgekeurde goal bleef de voorsprong minimaal. In de tweede helft ging het gelijk op maar tot scoren kwamen geen van de partijen. Voor het duel stonden beide ploegen met 3 uit 7 op de plaatsen elf en tien waardoor FC Emmen goede zaken deed.
FC Emmen D1: Borg; Haak, De Vries (Shane Dokter), Luchies, Van der Vlag (Mink), Ebbinge (Scholte), Aalderink, Brand, Lie-A-Lien, Knol, Van Aken.

FC Emmen D2-Frisia D1 2-1
FC Emmen begon voortvarend en probeerde met combinatievoetbal het veld over te steken. Dat lukte goed en op het middenveld konden Joey Roufs, Andrej Alilovic en Björn Plaggenborg elkaar goed vinden. Quincy Gall was weer het aanspeelpunt in de spits en dat deed hij vooral de eerste helft prima. Joey Roufs profiteerde in de eerste helft van een keepersfout: 1-0. Het was duidelijk te zien dat de Emmenaren aan duelkracht hebben gewonnen. Ook achterin stond de ploeg goed met een uitblinkende Luke Dokter. De druk op het doel van Frisia werd verder opgevoerd en een overtreding op Quincy Gall was het gevolg. Uit de toegekende vrije schop maakte Bjorn Plaggenborg op schitterende wijze 2-0. Na de rust ontstond een boeiend duel met veel strijd aan beide kanten maar FC Emmen D2 was de bovenliggende partij. Echte kansen bleven echter uit. Op de valreep wist Frisia nog de 2-1 te maken maar de wedstrijd was toen al gespeeld. Een zeer verdiende overwinning!

Beelden uit FC Emmen D2-Frisia D1

Emmen E1-DZOH E1 5-2
Emmen E1 liet uitstekend samenspel zien wat in de zevende minuut leidde tot de 1-0. Piet Teuben gaf de bal af aan Frank Wiegers die de bal achter de keeper van DZOH E1 werkte. Na negen minuten kon  Kas Lamberink met een droge knal de 2-0 aantekenen. DZOH werd helemaal zoek gespeeld en dat leidde in de 21ste minuut tot de 3-0 na een daverend schot van Florian Zegiri. Na 24 minuten ging Jort Jalving alleen op de keeper af en tikte bekeken de 4-0 voor FC Emmen E1 binnen. Vlak voor rust was het opnieuw Florian Zegiri die doeltreffend was en tekende voor de dik verdiende 5-0 ruststand voor Emmen E1. Na de rust zakte het niveau. Er werd niet meer compact gevoetbald, waardoor de ruimtes groter werden en te vaak balverlies werd geleden. DZOH E1 kon in de tweede helft ondanks goed keeperswerk van Wouter Sibon twee keer scoren en de stand terugbrengen naar 5-2. Daarna ontstonden er nog wel wat kansen voor FC Emmen, maar er werd niet meer gescoord.