FC Emmen A1 thuis niet verder dan gelijkspel

FC Emmen A1-Quick ’20 A1 1-1
FC Emmen miste de overtuiging en de nodige slagkracht om het tot dan toe puntloze Quick ’20 op de knieën te dwingen. Trainer Claus Boekweg probeerde al na twintig minuten wat meer lijn in zijn erg onrustige en dus veel balverlies lijdend elftal te brengen door twee middenvelders te wisselen. Het leek succes te brengen want drie minuten later stond het 1-0 via Frank Hoolsema uit een klutssituatie. Jeffrey Pot en Björn Zwikker gingen daarna slordig met een tweetal kansen om.
Na rust ging het niveau bij de thuisclub nog verder omlaag. De treffer in eigen doel in de 47e minuut hielp natuurlijk ook niet om vertrouwen te krijgen. Zo liet Frank Hoolsema in de 55e minuut een kans onbenut, treuzelde invaller Danny Jaspers in de 78e minuut en schoot Björn Zwikker in de slotminuut over de kruising. Daar tussendoor kregen de bezoekers ook mogelijkheden waardoor de 1-1 eindstand zeker niet onterecht was.
FC Emmen: Ebeltjes; Daniël Balsala, Hüsers, De Roo (69. Jaspers), Boer; Schepers (20. Hindriks), Zwikker, Nouri (20. Otten); Pot (46. Van der Weide), De Almeida, Hoolsema.

Stormvogels Telstar B1-FC Emmen B1 1-1
Een over tachtig minuten gerekend gelijkopgaande wedstrijd. De thuisclub had de betere start maar halverwege de eerste helft kreeg FC Emmen wat meer grip op het duel. Dat leidde in de 28e minuut tot de 0-1 door Wesley Wakker met als inleiding een vrije trap van Janko Dekker. Tot aan de rust was FC Emmen vervolgens de betere ploeg hoewel de thuisclub een keertje scoorde maar dat feest niet door zag gaan wegens buitenspel. In de tweede helft kregen de Emmenaren gelijk een mooie kans na een voorzet van Dennis Avci maar Bas Dost kwam net niet aan de bal. Daarna was het de beurt aan Stormvogels Telstar om te domineren en dat werd in de 54e minuut in de gelijkmaker uitgedrukt. Daarbij bleef het hoewel FC Emmen er in de laatste vijf minuten nog een slotoffensiefje uitgooide. Met Beeksma, Dost, Herbers en Moolhuizen liepen vier Emmenaren tegen een gele kaart op maar daaraan mag niet de conclusie worden getrokken dat het een ruwe wedstrijd was.
FC Emmen B1: Poelman; Görtz, Jelle Siekman, Zuidberg, Tim Siekman; Moolhuizen, Dekker (Herbers), Beeksma (Wolbers); Avci, Dost, Wakker.

Flevo Boys C1-FC Emmen C1 0-2
In Emmeloord viel er in de eerste helft weinig te beleven. FC Emmen had weliswaar een veldoverwicht maar verder dan een schot naast van Rick ten Voorde kwam het niet. Na de doelwisseling waren de bezoekers uit Emmen veel sterker. In de 13e minuut viel de openingstreffer door Corbin Kuilder. Nadat Jessie van der Graaf door de doelman van Flevo Boys van een treffer was afgehouden, was het in de 16e minuut Gianluca Caria, de kleinste man van het veld, die koppend uit een hoekschop van Bernard Bakker de stand naar 0-2 tilde. FC Emmen bleef domineren en Jori Bouws zag nog een inzet door de doelman van de thuisclub gestopt worden.
FC Emmen C1: Koops; Bal, Van der Berg, Rog, Bouws; Kazantzis (Kaddouri), Kuilder, Van Mourik (Bakker); Caria (Simon IJzerman), van der Graaf, ten Voorde.

Helpman D1-FC Emmen D1 1-15
De conclusie dat het een inmaakpartij was lijkt gewettigd. De hulpeloze Helpmanners keken na zestien minuten reeds tegen een 0-10 achterstand aan. Er werd met 0-11 gerust, in de tweede helft deed FC Emmen het wat kalmer aan scoorde nog vier keer. De doelpunten vielen als volgt: 1. Dilan de Bree 0-1, 3. Jurgen Locadia 0-2, 5. Menno Heerkes 0-3, 7. Herman Hindriks 0-4, 8. Luciano Slagveer 0-5, 10. Menno Heerkes 0-6, 11. Herman Hindriks 0-7, 12. Jurgen Locadia 0-8, 14. en 16. Wouter Beijering 0-9 en 0-10, 27. Luciano Slagveer 0-11, 31. Helpman 1-11, 44. Pascal Huser 1-12, 50. en 55. Jurgen Locadia 1-13 en 1-14, 57. Luciano Slagveer 1-15.
Basisopstelling FC Emmen D1: Berends; Chacon, Poelstra, Westebring, Stollenga; De Bree, Hindriks, Heerkes; Locadia, Slagveer, Beijering.

Frank Hoolsema (11) prikt de 1-0 langs doelman Jeroen Spit van Quick ’20