FC Emmen A1 thuis gelijk tegen FC Zwolle

FC Emmen A1-FC Zwolle 1-1
De nummers twee en drie stonden niet alleen in puntentotaal gelijk maar ook in het aantal voor en tegengoals. Daarin kwam dus geen enkele verandering. FC Emmen speelde zonder Rik Jan de Groot, Joël de Almeida, Martin de Roo en Rick Kleinenberg en kon zeker in de eerste helft niet imponeren. De 0-1 van Hamoud Raisi in de achtste minuut kwam dan ook niet geheel onverwachts. Daarna moest doelman Lennon Ebeltjes de Zwollenaren van een tweede doelpunt afhouden. Na goed een half uur kwam de gelijkmaker van Randy van der Weide letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen: 1-1. Na de pauze probeerde FC Emmen wel voor de driepunter te gaan maar kon geen reële scoringskansen creëren. De Zwollenaren nog wel, maar tot twee keer toe bleek doelman Ebeltjes een geduchte sta-in-de-weg. Na een redding acht minuten voor tijd was hij bij de rebound kansloos maar had geluk dat de inzet op de paal belandde.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Görtz (80. Manuel), Roukema, Dekker, Siekman; Van Bergen (80. Nouri), Zwikker, Moolhuizen; Jaspers, Dost (62. Johannes), Van der Weide.

Bas Dost legt het af tegen de Zwolse doelman.

Randy van der Weide heeft zojuist de gelijkmaker gescoord.

Janko Dekker stuurt een vrije trap langs de Zwolse muur.

Lennon Ebeltjes stijgt naar grote hoogte.

De Zwolse keeper pakt het hoofd van Björn Zwikker in plaats van de bal (Foto’s FC Emmen Media)

FC Omniworld B1-FC Emmen B1 1-2
Na drie achtereenvolgende nederlagen waren de Emmenaren hard aan een succesje toe. Na een helft spelen in Almere leek het daar echter nog niet op. FC Emmen speelde te slap en kwam daardoor maar moeizaam op gang. De thuisclub benutte deze zwakke fase door na een kwartier de score te openen. Trainer Joseph Oosting stelde in de rust de vraag waaraan het lag en kreeg unaniem als antwoord dat de ploeg te slap speelde. Die constatering hielp want na de hervatting werden opeens wel duels gewonnen en na vijf minuten spelen maakte Jordy Beeksma via een solo de gelijkmaker: 1-1. Toen Wesley Wakker na een uur spelen de stand op 1-2 had gebracht, werd het nog wel een billenknijpen. De thuisclub drong de Emmenaren in het defensief maar met ouderwets kunst-en vliegwerk hield FC Emmen de voorsprong vast.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; Schijff, Wolbers, Van der Berg, Kuilder; Kazantzis, Oosting (58. Bal), Van Aanholt; Ten Voorde (41. Van der Graaf), Wakker, Beeksma.

Flevo Boys C1-FC Emmen C1 4-1
De C-jeugd gaf deze middag niet thuis en verloor in Emmeloord met forse cijfers. Flevo Boys nam in de 25e en 30e minuut een 2-0 voorsprong maar FC Emmen kwam nog voor rust door Gianluca Caria tot 2-1 terug. In de tweede helft counterde de thuisclub naar de veilige 4-1 stand. Bij FC Emmen raakte Jisry Hoff na twintig minuten geblesseed en werd aansluitend naar het ziekenhuis gebracht voor een foto. Daaruit bleek echter dat de blessure meeviel.
FC Emmen C1: Berends; Hoff (21. Van Bree), Fokkens, Simon IJzerman, Bos; Heerkes, Locadia, Koenders (40. Mensinga); Slagveer, Caria, Beijering.

FC Emmen D1-Cambuur Leeuwarden D1  6-1

Michael Chacon, hier in een duet met een Leeuwardenaar, scoorde vier keer.

Een fraaie overwinning voor de D-jeugd waarvan trainer Nico Haak zegt: ,,We hadden vooraf een overwinning in deze hoogte niet verwacht maar onze jongens hebben de beste eerste helft tot nu toe gespeeld.” Bij rust leidde FC Emmen D1 al met 5-1. Michael Chacon nam de 1-0, 4-1 en 5-1 voor zijn rekening terwijl Pascal Huser voor de 2-0 en 3-1 tekende. Na rust wilde Cambuur de score zo laag mogelijk houden en slaagde deels in die opzet. Alleen Michael Chacon scoorde nog.
FC Emmen D1: Berends (31. Rob Schuldink); Mol (31. Rijkens), Room, Jonker, Westebring (31. Strating), Warmolts, Bouws (31. De Jong), Huser (31. Meijer), Wessels (31. Rasovic), Chacon, Ypenburg (31. Wouter Schuldink).