FC Emmen A1 pakt punt in slotfase

Hollandia A1-FC Emmen A1 2-2
FC Emmen leed kostbaar puntenverlies in Hoorn maar was achteraf toch nog blij met het ene puntje. Immers met nog vier minuten te spelen stond het 2-0 voor de thuisclub maar dankzij een sterke eindsprint kwamen de Drenten toch nog op gelijke hoogte. Na een doelpuntloze eerste helft waarin FC Emmen A1 grossierde in het missen van kansen leken de gastheren de partij naar zich toe te trekken. In de 73e en 78e minuut werd FC Emmen op een 2-0 achterstand getrakteerd en leek het een zeer lange busreis richting Drenthe te worden. Maar vier minuten voor het einde verkortte Jos Smidt op aangeven van Jan Scholten tot 2-1. Twee minuten later trok Nande Wielink uit een hoekschop van Emil Bijlsma de stand zelfs recht: 2-2. In het laatste half uur speelde FC Emmen A1 met de B-junioren: Kjelt Engbers en Remco Bos. Verder kreeg Niels Grevink twee maal geel en moest dus voortijdig douchen.
FC Emmen A1: Wolters; Sliedrecht, Wielink, Grevink, Ngendakumana(62. Engbers), Jochem Scholten (62. Bos), Smidt, Dos Santos, De Grote (70. Van den Berg), Komduur, Bijlsma.

FC Emmen B1-Hollandia B1 2-3
Het doel voor FC Emmen B1 was bereikt, door het halen van de eerste vier waardoor het na de winterstop om promotie gaat strijden, maar dat is natuurlijk nog geen reden om een partij tegen een lager geklasseerd team te verliezen. Dat deed FC Emmen B1 tegen een gemotiveerd Hollandia B1 echter toch. In de eerste helft geraakte de thuisclub zelfs op een 1-3 achterstand. Te veel duels gingen verloren waardoor de formatie uit Hoorn redelijk simpel aan de doelpunten kwamen. In de zevende minuut stond het 0-1 via een frommelgoal van Joey Lieshout namens Hollandia. Thijs Oosting trok zeven minuten later de stand weer recht, maar via een geheel vrijstaande Bo de Sadeleer en de uitblinkende linkerspits Vaindrick Comenencia gingen de teams rusten met een 1-3 stand. Na de pauze probeerde FC Emmen B1 het wel en had al na vier minuten succes door Thijs Oosting die een assist van Freddie Quispel in de 2-3 omzette. In het restant van de wedstrijd waren er kansen over en weer zonder dat er verandering in de stand kwam. De nederlaag betekende voor FC Emmen een einde aan een serie overwinningen die op zes bleef staan.
FC Emmen B1: Scherpen; Van der Heide, Berends, Timmerman, Verheul, Oosting, Quispel (58. Hindriks), Deiman, Roosken, Dallinga, Margaritha (65. Osazee).

FC Emmen C1-Hoofddorp C1 2-1
De eerste tien minuten begon FC Emmen C1 goed en creëerde het twee goede kansen. Kjetil Brand en Mark Ploeger konden deze echter helaas niet verzilveren.Daarna werd het voetbal wat minder en werden verdedigend ook foutjes gemaakt. Doelman Sjoerd Borg redde echter twee keer. Ondanks deze mindere periode kreeg FC Emmen C1 nog een drietal mogelijkheden zonder tot scoren te komen. Na rust creëerde FC Emmen C1 wederom vele kansen. Halverwege de tweede helft schoot Luciano Carty de verlossende 1-0 tegen de touwen. Uit een corner kon Kjetil Brand na terugleggen van Emiel de Vries vervolgens de 2-0 tegen de touwen schieten. Vervolgens krieeg de thuisclub nog een aantal goede kansen maar Hoofddorp scoorde uit een goede aanval met een mooie kopbal de aansluitingstreffer: 2-1. In de laatste minuten maakte C1 het zichzelf nog lastig maar uiteindelijk werden de punten over de streep getrokken.
FC Emmen C1: Borg: Van der Vlag (43. Pichel), De Vries, Luchies, Dokter: Scholte Aalderink, Brand: Lie-A-Lien (36. Carty), Ploeger (62. Duinkerken) , Knol.

Almere City o.14-FC Emmen o.14 1-2
FC Emmen onder 14 pakte drie punten op een winderig Fanny Blankers Koen sportpark in Almere. De thuisploeg bezat in de eerste twintig minuten een licht overwicht maar daarna sloegen de Emmenaren snel toe. In de 22e minuut was het Bjorn Plaggenborg die de stand op 0-1 bracht en amper een minuut later verhoogde Jeroen Welles de voorsprong tot 0-2. Met deze stand ging de rust in. Na de pauze moest FC Emmen een tegentreffer toestaan maar slaagde er in de 1-2 over de streep te brengen.

FC Groningen D1-FC Emmen D1 1-1
Beide partijen waren het er wel over eens dat het gelijke spel de inspanningen van beide partijen recht gaf. FC Groningen begon wat beter tegen een onnauwkeurig opererend FC Emmen D1 maar echt grote doelrijpe kansen waren niet te aanschouwen. In de tweede helft kwam de thuisclub op voorsprong met een beetje hulp van de Emmer verdediging toen doelman Hugo Fransen werd verrast met een te korte terugspeelbal waarvan de Groningers dankbaar profiteerden. FC Emmen toonde echter veerkracht en slaagde er tien minuten later in de gelijkmaker te forceren. Boy Nijgh schoot in de korte hoek raak: 1-1.
FC Emmen D1: Hugo Fransen; Jansen, Bulder, Meijles (IJpelaar), Mulder, De Jonge, Slomp (Mansaray), Roufs, Broers (Giel Fransen), De Vries, Nijgh.

FC Emmen E2-Hoogeveen E1 8-3
De jongste Emmenaren begonnen goed aan de wedstrijd en namen al snel een 1-0 voorsprong die door een treffer in eigen doel weer te niet werd gedaan. Kort voor rust werd echter een 3-1 voorsprong opgebouwd. Hoogeveen E1 kwam na de pauze even weer in de wedstrijd door de 3-2 te scoren maar daarna nam FC Emmen E2 definitief het heft in handen en liep vlot uit naar een forse 8-3 zege. Doelpunten: Jesse Stolte 3, Joep ten Napel 2, Sem Hilberts 1, Ravi Schoenmakers 1 en Alseny Cisse 1.

Uitslagen oefenduels:

FC Emmen A1-vv Emmen 1 3-0
FC Emmen B1-DZOH A1 5-1
FC Emmen D1-MSC C1 2-5
FC Emmen D2-FC Assen D1 3-1 (rust 1-0, doelpunten: Kas Lamberink 2, Florian Zeqiri)
FC Emmen E1-DZOH E1 12-0