FC Emmen A1 pakt punt, FC Emmen B1 niet

Hollandia A1-FC Emmen A1 0-0
Op het fraaie aan het IJsselmeer gelegen sportpark in Hoorn kwamen beide ploegen niet tot scoren. Het ene puntje dat FC Emmen daardoor mee naar huis nam was wel het maximale vond trainer Claus Boekweg. ,,Hollandia heeft een prima elftal en daar zullen nog wel meer clubs punten laten liggen. We hebben echter hard gewerkt en gestreden voor dat puntje. Daarover ben ik best tevreden. In de tweede helft hadden we met wat geluk misschien drie punten kunnen stelen maar dat zou wat fortuinlijk zijn geweest”, aldus de Emmer trainer die met ingang van de volgende week drie wedstrijden is geschorst naar aanleiding van een eerder opgelopen rode kaart.
Voor Danny Hüsers was de wedstrijd na twintig minuten gebeurd. Hij liep een lichte hersenschudding op en werd vervangen door Harm Hindriks die rechts op het middenveld ging spelen terwijl Berry Schepers naast Martin de Roo in het hart van de defensie kwam te staan.
FC Emmen begon niet sterk maar herstelde zich in de tweede helft. Er werd compacter gespeeld en de ploeg kreeg ook een paar kansen. Zo schoot Björn Zwikker schoot op de lat. FC Emmen beëindigde de tweede helft met tien spelers omdat Helal Nouri na zijn tweede gele kaart van het veld moest.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Otten, De Roo, Hüsers; Schepers, Zwikker, Nouri; Voorintholt, De Almeida (70. Jaspers), Hoolsema.

FC Emmen B1-Excelsior Rotterdam 2-4
Toen het na twintig minuten spelen 2-0 stond zag het er uitstekend uit voor de Emmenaren. Wesley Wakker had in de 9e en 20e minuut gescoord na twee voortreffelijke aanvallen. Bij de 2-0 kreeg Bas Dost aanvankelijk de mogelijkheid maar kreeg de bal niet langs de Rotterdamse goalie. Wesley Wakker maakte het karwei echter af: 2-0. Een onverwachte strafschop voor de bezoekers wegens hands betekende een keerpunt in de wedstrijd. Versluis benutte de trap vanaf elf meter en Excelsior ging er weer in geloven. Vier minuten voor de rust werd het vervolgens gelijk toen Versteege scoorde. De Emmer verdediging maakte een onzekere indruk en trainer Joseph Oosting probeerde dat op te lossen door René Wolbers te vervangen door Marco Zuidberg. Indien Bas Dost in de eerste minuut wat sneller had gerageerd op een uitstekende mogelijkheid was het duel wellicht nog anders verlopen maar daarna kreeg Excelsior het initiatief en stond het niet meer af. De voortreffelijke aanvallers Mazloum en Diets waren een voortdurende plaag voor de thuisclub. Zij maakten dan ook de 2-3 (72) en 2-4 (77). Het duel eindigde in een geweldige kloppartij die ontstond na de 2-4. Niet alleen de spelers op het veld maar ook de wisselspelers en enkele toeschouwers sloegen er vrolijk op los. Toen de kruitdampen waren opgetrokken kregen Emmenaar Dennis Avci en de Rotterdammer Josimar Likma een rode kaart. Er werd daarna nog afgetrapt maar onmiddellijk afgefloten.
FC Emmen B1: Poelman; De Vries, Jelle Siekman, Wolbers (41. Zuidberg), Görtz); Moolhuizen, Wakker, Dekker; Avci, Dost, Beeksma.

FC Emmen C1-Urk C1 6-2
De thuisclub begon niet scherp en keek reeds na twee minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Maar Gianluca Caria met treffers in de 11e en 15e minuut, de eerste na goed doorzetten en de tweede met assistentie van Gerben Rog, zorgde voor de ommekeer. Rick ten Voorde verhoogde in de 20e tot 3-1 uit een voorzet van Jori Bouws. De Urkers passeerden doelman Pascual Koops voor de rust echter nog een keertje waardoor de pauze met 3-2 in ging. Daarna stond FC Emmen niets meer toe. Spits Jessi van der Graaf schoot in de 42e en kopte in de 50e minuut de 4-2 en 5-2 binnen. Het slotakkoord zette Rick ten Voorde die alleen voor de keeper opdook.
FC Emmen C1: Koops; Bal (55. Hoff), Van der Berg, Kazantsis (53. Van Mourik), Bouws; Rog (50. Bakker), Kuilder, Kaddouri (45. Simon IJzerman); Ten Voorde, Van der Graaf, Caria (55. Bos).

FC Emmen D1-Heerenveen av 10-2
1-0 Dilan van Bree, 2-0, 3-0 Luciano Slagveer, 4-0 en 5-0 Herman Hindriks, 6-0 Menno Heerkes- rust – 7-0, 8-2, 9-2 en 10-2 Wouter Beijering

Daniël Balsala probeert de voorzet er uit te halen in het duel Hollandia-FC Emmen A1.