FC Emmen A1 pakt punt bij Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles A1-FC Emmen A1 1-1
Voor de tweede keer in korte tijd stonden deze twee teams tegenover elkaar. In het eerste duel, voor de beker, won FC Emmen met 3-1 waarna thuis Ajax A2 met dezelfde cijfers werd geklopt. Trainer Berry Zandink wees zijn spelers er op dat die resultaten geen garantie boden voor een nieuwe winstpartij. Dat bleek dus want hoewel de Emmenaren zeker niet slap speelden was de scherpte toch niet optimaal. In de eerste helft werd er niet gescoord, wel kreeg Jordy Beeksma een gele kaart van de scheidsrechter die een overgeconcentreerde indruk maakte. In de 68e minuut leek een Deventer aanvaller bij een lange bal buitenspel te staan maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn assistent waardoor het 1-0 werd. Het antwoord van FC Emmen kwam echter razendsnel want in de volgende minuut stond het al weer gelijk. Uit een vrije trap legde Wouter van Aanholt terug op Lars van der Berg die koppend scoorde. In de 82e minuut kregen de Eagles de kans om opnieuw op voorsprong te komen. Tim Siekman zou in het strafschopgebied een Deventenaar beentje hebben gelicht wat een strafschop tot gevolg had. Doelman Pieter IJzerman redde echter het punt door de trap vanaf elf meter klemvast te stoppen.
FC Emmen A1: Pieter IJzerman; Kuilder (82. Kazantzis), Wolbers, Van den Berg, Siekman, Beeksma (75. Fidom), Bal, Kiekebelt, Van Aanholt, Ten Voorde, Kranenburg (75. Van der Kooij).

FC Emmen C1-FC Volendam C1 0-4
 De C-jeugd gaat in de hoogste klasse een moeilijk seizoen tegemoet maar pakte de afgelopen week toch de eerste drie punten. Thuis tegen FC Volendam was de ploeg, zonder Kay Schraa en Dylan Wessels, echter redelijk kansloos. In het tweede kwartier van de eerste helft liepen de Volendammers uit naar 0-3 waarbij de Emmer doelman bij de 0-2 niet vrijuit ging. In de tweede helft kreeg Danny Bouws een mogelijkheid maar schoot voorlangs. Tot de zestien meter liepen de Emmer aanvallen nog wel aardig maar daarna was het over en sluiten. De fysiek wat sterkere Volendammers voegden er nog een doelpunt aan toe waardoor de uitslag op 0-4 werd bepaald.
FC Emmen C1: Kortman: Hosseini (55. Nick Westebring), Jonkers, Strating (55. Rijkens), Karel IJzerman (55. Meijer), Warmolts, Hidde Streutker (36. Ypenburg), Ots, Bouws, Rasevic (45. De Bruin), Huser.

FC Emmen D1-NEC D1 2-0
FC Emmen D1 verloor op de openingsdag van de competitie maar pakte op de tweede speeldag drie punten dankzij een 2-0 zege op het bezoekende NEC D1. Een aardig cadeautje voor interim-coach Erwin van Oosten die komende maandag zijn taak aan de nieuwe trainer Alami Ahannach overdraagt. Het was een gelijkopgaand duel met een iets beter samenspelend NEC maar dat belette het goed voor de dag komende FC Emmen D1 niet om na een kwartier door Hamza Azarkan de leiding te nemen. Na de rust werden de drie punten veilig gesteld door Rik Graver die een vrije trap links in de kruising joeg.
FC Emmen D1: Strik (50. Koerts); Arends, Graver, Spaans (Spijodic), Baas (Van Dijk), Berens (Nijkamp), De Vos, Boer (Meinderts), Osasso, Tom Heerkes, Azarkan (Greve).

Hamza Azarkan (11) krijgt de felicitaties na het scoren van de 1-0.