Terug naar overzicht Terug

B-jeugd kan Ajax niet bijbenen


 FC Emmen B1 deed het aanvankelijk prima tegen Ajax B2. Het nam zelfs na een kwartier spelen de leiding maar moest vervolgens langzaam maar zeker het heft uit handen geven. Verzachtende omstandigheden waren er genoeg. Zo miste coach Hans Kamphuis niet alleen Wouter Beijering en de langdurig geblesseerde Gianluca Caria, maar stonden er ook spelers in het veld die niet optimaal fit waren. Ferry Stollenga had wat trainingen moeten overslaan wegens een gebroken pols, Roan Poelstra speelde noodgedwongen met een pijnlijke knie terwijl Luciano Slagveer ziek aan het duel begon en later ook gewisseld moest worden.
Toch begonnen de Emmenaren uitstekend. Er werd bijzonder fel op de bal gespeeld en de Ajacieden kregen amper kans hun spel te ontplooien. Na veertien minuten spelen kwam de thuisploeg ook nog aan de leiding dankzij een uitstekende goal van Luciano Slagveer. In de slotfase van de eerste helft kantelde het duel echter door in het voordeel van de Amsterdammers die vier minuten voor rust op gelijke hoogte kwamen. Doelman Yannick Berends van FC Emmen kon zich de goal een beetje aantrekken wat ook bij de 1-2 na rust het geval was. De 1-3 van Ajax B2 was een goed uitgespeelde goal.
FC Emmen B1; Berends; Tom Westebring (65. Elperman), Fokkens (65. Hindriks), Poelstra, Stollenga, Van Bree, Simon IJzerman, Menno Heerkes, Slagveer (60. Bas), Jens Jurn Streutker, Slip.


  

Luciano Slagveer (links) op weg naar de 1-0.

Jens Jurn Streutker komt heel hoog maar niet bij de bal.

Simon IJzerman (liggend) gaat een overtreding maken waarvoor hij een vermaning zou krijgen.