Terug naar overzicht Terug

FC Emmen A1 laat twee punten liggen


Quick A1- FC Emmen A1 2-2
Het eerste puntje in de nieuwe competitie is binnen maar het stemde niet echt tot tevredenheid. ,,Ik vond dat de ploeg matig tot zwak speelde”, oordeelde trainer Tom Saintfiet. ,,We toonden te weinig agressie.” Bij FC Emmen ontbraken met Lennon Ebeltjs, Martin de Roo, Rick Kleinenberg en Richard Johannes vier geblesseerde spelers.
Al na 33 seconden stond FC Emmen met 1-0 achter maar het herstelde zich redelijk snel van deze tegenslag. In de vijfde minuut kopte Danny Jaspers uit een vrije trap van Janko Dekker de 1-1 binnen. Daarna kregen beide ploegen tot aan de rust nauwelijks doelrijpe mogelijkheden. Met na de pauze Björn Zwikker voor Janko Dekker in de ploeg kwam FC Emmen een kwartier voor het einde op voorsprong toen Randy van der Weide met een lob de Haagse sluitpost passeerde: 1-2. De drie punten leken in de knip tot aan de vierde minuut van de extra tijd toen FC Emmen zich alsnog door Quick liet verrassen: 2-2. Er bleek vervolgens nog ruimschoots de tijd om iets aan die stand te doen want de arbiter liet maar liefst een kwartier naspelen. ,,Daar was absoluut geen reden voor”, volgens Tom Saintfiet. ,, We hebben wel enig oponthoud gehad toen Mattheus Moolhuizen na een kopstoot even k.o ging maar vijftien minuten was te veel.”
FC Emmen A1: Springer; Görtz, Roukema, Dekker (46. Zwikker), De Almeida; Van Bergen, Moolhuizen (75. Manuel); Jaspers, Nouri, Van der Weide, De Groot (70. Dost).


FC Emmen B1 – Haarlem B1 0-1
De Haarlemmers die onlangs voor de beker met 5-1 van Feyenoord B1 wonnen waren over het algemeen iets vaardiger dan de thuisclub. FC Emmen B1 liet zich echter niet afbluffen en bleef tot aan het eind in de wedstrijd. Kort voor de pauze kreeg Rick ten Voorde onverwachts een kans na een foutje van de Haarlemmer goalie maar was niet doortastend genoeg. In de 48e minuut viel de enige goal van de wedstrijd. Een lange bal vanaf de rechtervleugel werd door verdediger Erwin de Vries gemist waardoor Atilla Yildiim vrij spel kreeg: 0-1. Bijna kwam FC Emmen in de eerstvolgende aanval op gelijke hoogte maar Wesley Wakker schoot na een prima combinatie met Rick ten Voorde over. Daarna werd de wedstrijd een ietwat vervelend schouwspel met voortdurend onderbrekingen wegens blessures.
FC Emmen B1: IJzerman; De Vries, Wolbers, Siekman, Dos Reis (62. Van der Graaf); Schijf (77. Van Aanholt), Wakker, Van der Berg; Kuilder (73. Oosting), Beeksma, Ten Voorde.

  

Mauro dos Reis had de handenvol aan zijn tegenstander.


Doelman Pieter IJzerman is gepasseerd maar de goal werd wegens buitenspel geannuleerd.

Corbin Kuilder klimt het hoogst maar zijn kopbal zou over gaan.

FC Emmen D1 – Frisia D1 10-0
Zoals de uitslag doet vermoeden was er sprake van een groot niveauverschil. In de eerste helft scoorden achtereenvolgens Michael Chacon (4), Steven Warmolts (11), Danny Bouws (17), Ramon Jonkers (19) en Mark Meijer (28). Na de pauze waren Chacon (33), Pascal Huser (35), Stan Ypenburg (42), Dylan Wessels (44) en Wouter Schuldink succesvol.
FC Emmen D1: Rob Schuldink; Rijkens (31. De Jong), Room, Strating (31. Westebring), Jonkers, Warmolts, Chacon, Huser (31. Meijer), Bouws, Wouter Schuldink (31. Ypenburg), Rasevic.

Michael Chacon sololeert door de Friese verdediging.

Pascal Huser wurgt zich langs een tegenstander.(Foto’s FC Emmen Media)