FC Emmen A1 haalt toch nog de nacompetitie

De Graafschap A1-FC Emmen A1 1-1
Na afloop van het duel tegen kampioen De Graafschap A1 was er aanvankelijk teleurstelling bij de Emmenaren omdat men er van uitging de nacompetitie te hebben gemist. Maar de plotselinge winst van Be Quick A1 op Elinkwijk A1, de Groningers haalden een 2-4 achterstand op en wonnen met 5-4, deed de zaak veranderen. Volgens een niet officiële bestudering van de reglementen neemt FC Emmen A1 nu de eerste periode van De Graafschap over als zijnde de hoogst geklasseerde ploeg zonder een periodetitel. De nacompetitie begint volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen NAC Breda A1.
Gezien het spel in de wedstrijd tegen De Graafschap verdient FC Emmen de plaatsing ook wel. Het speelde namelijk een dijk van een wedstrijd met veel inzet en strijdlust. En ook veel kansen, zo werd twee maal de paal geraakt en een keer moest een Doetinchemse verdediger een bal van de doellijn halen. Het enige manco was dus de afronding. FC Emmen nam na een kwartier de leiding toen Jochem Scholten aangeven van Tyson dos Santos afrondde. Niels Grevink knalde kort voor rust op de paal en dat zelfde deed Jochem Scholten na de thee nog eens over. Twaalf minuten voor het einde viel de gelijkmaker op het belabberde veld van Babberich. Het gelijke spel leek dus einde seizoen tot de reglementen voor de dag werden gehaald.
FC Emmen A1: Wolters; Wielink, Van den Berg (81. Luiken), Grevink, Jochem Scholten (60. Sliedrecht), Dos Santos, De Grote (54. Ngendakumana), Sanafikha, Komduur, Hensens, Bijlsma.

FC Emmen B1-PEC Zwolle B1 1-4
Gezien de vele kansen die de Emmenaren in de tweede helft kregen was de uitslag geflatteerd. Aan de andere kant had PEC Zwolle B1 in Lars Miedema, de broer van Viviane, een echte spits die alle Zwolse treffers voor zijn rekening nam. In de eerste helft maakte FC Emmen B1 een vrije tamme indruk. Het creëerde geen enkele doelrijpe kans. PEC Zwolle kwam in de 15e en 35e minuut op 0-2 door Lars Miedema die beide malen op maat werd bediend. Na de pauze kwam FC Emmen B1 anders voor de dag. In de achtste minuut verkleinde het de achterstand tot 1-2 uit een door Thijs Oosting benutte strafschop. Daarna kreeg FC Emmen een kwartet uitstekende mogelijkheden. Thijs Oosting (twee keer), Freddy Quispel en Jearl Margaritha konden de kansen echter niet verzilveren. Aan de andere kant deed Lars Miedema dat wel twee maal zodat de uitslag 1-4 werd.
FC Emmen B1: Jalving: Hemme (41. Deiman), Berends, Hindriks, Osazee, Van der Heide, Zwaagstra (70. Margaritha), Oosting, Quispel, Roosken, Scheper.

PEC Zwolle C1-FC Emmen C1 5-0
Er viel geen eer te behalen voor FC Emmen C1. De Zwollenaren waren vooral in fysiek opzicht de Emmenaren de baas en hadden na een helft reeds een 3-0 voorsprong opgebouwd. FC Emmen C1 moest op korte termijn de opstelling door elkaar husselen omdat een trio spelers verstek moest laten gaan. De eerste kans in de wedstrijd was voor Luciano Carty die hij niet kon verzilveren. In de tegenaanval deed PEC Zwolle dat wel. Na de pauze werd het vrij vlot 4-0 en 5-0 zodat het een gelopen koets was.
FC Emmen C1: Haak; Knol, De Vries, Luchies, Dijk, Scholte, Aalderink, Ebbinge, Duinkerken, Deuring (Dokter), Carty.

FC Emmen o.14-PEC Zwolle o.14 0-1

Cambuur D1-FC Emmen D1 3-0
FC Emmen D1 was voor dit duel zeker van klassenbehoud en Cambuur D1 nog niet. Dat was het grote verschil in deze wedstrijd, de Friezen gingen volledig voor de drie punten terwijl de Emmenaren er weinig of niets van bakten. ,,We zijn op alle fronten afgetroefd”, aldus coach Robin Witte. ,,We hebben geen duel gewonnen en van de eerste tot en met de laatste minuut achter de tegenstander aangehold. In de Emmer selectie ontbrak een vijftal spelers wegens blessures.

FC Emmen D2-SC Genemuiden 4-2
FC Emmen D2 kwam goed uit de startblokken en binnen twee minuten was het Tim Nijmeijer die de 1-0 binnenschoot. Na 21 minuten werd het zelfs 2-0 door Vincent de Munnik. Hierna werd er minder energie in de wedstrijd gestopt door FC Emmen, waardoor SC Genemuiden D1 terugkwam in de wedstrijd en na twee onachtzaamheden in de achterhoede de stand terugbracht tot 2-2. Met deze stand werd gerust.  Na de pauze oogde FC Emmen D2 nog steeds wat vermoeid, maar kon wel veel kansen creëren. Ondanks een aantal honderd procent kansen bleef het lange tijd 2-2. Na 50 minuten doorbrak Kas Lamberink de ban door de dik verdiende 3-2 binnen te schieten, waarna Vincent de Munnik in de 58ste minuut de eindstand op 4-2 bepaalde.  Ondanks een matige wedstrijd van FC Emmen D2 was de overwinning dik verdiend en had veel hoger moeten uitvallen. Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen FC Groningen D2.
FC Emmen D2: Sibon, Kuipers, Zwikker (Meijer), Funke, Falke (Tempelman), Boer (Zegiri), Gravelle (Lamberink), Egberts, De Munnik, Nijmeijer, Ridderbusch.